Jótékonysági csúcs a 29. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon

A rekord létszámú résztvevő közül legalább 1200 futó teljesítette úgy választott távját, hogy a versenyen megjelenő 11 karitatív szervezetért illetve támogatásra kínált jótékony célért is fusson, a versenyhez köthető pénzbeli adományok pedig elérték a 20,7 Millió Ft-ot!!

Hogy milyen jótékony célok közül választhattatok, azt megnézhetitek >>> ITT http:www.futanet.hu/cikk/bhirek14-jotekonysag-termeszetesen-a-29-spar-budapest-maraton-fesztivalon-is_1

Most álljanak itt a részeredmények:

A Bátor Tábor Élménykülönítmény több mint 200 futóval, szurkolói pontokkal volt jelen, követei 9 650 000 Ft-ot gyűjtöttek.

A Suhanj! Alapítvány 4 egyéni maratonista Suhangyala és egy stafétája által szerzett előzetes adományok és a helyszíni adományozás 975 000 Ft.

A Bókay Gyermekklinika és az Amway 12 követe közösen toborzott és gyűjtött a jóügyekért oldalon, de 500 jótékonysági futómez is gazdára, illetve futóra talált a versenyen, ráadásul jótékony tenyérlenyomatokat is gyűjtöttek. Az együttes adományösszeg több, mint 1,9 Millió Ft.

A Szent János Kórház Aprónép Alapítványa 14 követe általuk gyűjtött adomány alapítványi kiegészítésével elérte a 1,5 millió Ft-os célt.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány 10 követének előzetes gyűjtése és a helyszíni adományozás összesen 800 ezer Ft-ot eredményezett.

Az UNICEF 22 futó követe 680 ezer Ft adományt kapott.

A Magyar Hospice Alapítványért 8 amatőr mellett 6 olimpikon is futott, akik összesen 1,3 Millió Ft-ot gyűjtöttek.

Az Állatmenő Szolgálat - Fussunk, mint állat sportszekciója 22 futóval volt jelen a versenyen, ők 423 ezer Ft-ot gyűjtöttek.

Az SOS Gyermekfalvak képviselői a verseny helyszínén vehették át támogatójuktól a Metropoltól a 10 éves jubileumi lapszám bevételének 10%-át, ami 2,2 Millió Ft-ot tett ki.

A 25 Fut a színház stafétában 100 színházi ember futott, az általuk befizetett 315 ezer Ft jótékonysági nevezési díj a Bajor Gizi Színészmúzeumhoz kerül a BSI felajánlásaként.

A versenyen partnereink, VIP vendégeink jótékonysági nevezési díjat fizettek amit adományokkal is kiegészíthettek, ezek összege -több, mint 300 ezer Ft- a BSI-től a Szemem Fénye Alapítványhoz kerül.

A Maróni Gesztenye standjánál minimun 300 Ft adományért 6 db gesztenye rudat kaphattatok. Az így elkelt 4077 db édesség több, mint 200 ezer Ft-ot hozott a Bakonyszűcsi Daganatos Betegek Lelki Rehabilitációs Otthona konyhájára.

Végül Ismételjük meg büszkén a végeredményt. A versenyhez kapcsolódóan 20.7 Millió jótékony Ft ért célba. Ez az összeg alig marad el a BSI tavalyi összes érintett rendezvényén összegyűlt adományoktól. Köszönet ezért az igazán szép teljesítményért minden adományozónak!fb share