10 éve nincs FittAréna Katus Attila nélkül

Születésnapját ünnepli szombaton a 10. DECATHLON FittAréna. A rendezvényen Katus Attila is jubilál majd, hiszen ő az egyik olyan előadó, aki eddig mindig ott volt és megtornáztatta a mozgás és a fitnesz híveit, így szombaton, a nagyszínpadon tizedszer tartja izzasztó óráját.


Mint törzselőadó, hogy látod, miben fejlődött a FittAréna az elmúlt 10 év során, és miben tudna még tovább fejlődni?

A résztvevők számában mindenképpen fejlődött (tavaly már 5700-an voltak), ami nagyrészt annak köszönhető, hogy profin szervezett programokkal várják a mozogni vágyókat, ezen túl precíz és fegyelmezett menetrend szerint zajlanak az órák, ami egy ekkora eseménynél elengedhetetlen. Viszont minden FittAréna túl gyorsan eltelik ezért szerintem akár még egy nappal is tarthatna tovább.

Mivel telt az elmúlt egy éved a legutóbbi DECATHLON FittAréna óta?

Leginkább munkával. Rengeteget dolgoztam az edzéseken, új gyakorlatokon, most ősszel jelent meg a legfrissebb DVD-m, az új fitnesz ruha kollekció tervezéséből is kivettem a részem, valamint az életmódváltás jegyében egészséges élelmiszerek forgalmazásával is foglalkozom. Illetve a jövőre vonatkozóan is van még teendő, hiszen szervezés alatt van egy fitnesz tábor Törökországba, de ennek a részleteiről majd a FittArénán beszélek bővebben.

Hogyan készülsz az idei 10. DECATHLON FittArénára? Mennyire nehéz évről-évre újítani a gyakorlatokon?

Fontos újítani az edzésen, és szerencsére mindig jönnek újabb és újabb inspirációk. Számomra a felkészülés már a zene kiválasztásánál elkezdődik, hiszen össze kell állítani egy 40-45 perces anyagot, amin a DJ-vel közösen dolgozunk, ez általában 70-80 munkaórát jelent, de ez adja az ihletet. Ha elkészült a mix, és meghallom a végeredményt, akkor a zenére kitalálom a mozdulatokat, lényegében minden másodpercben tudom, mit fogok csinálni. Meg van tervezve minden, de mégis lazán és könnyedén kell előadni.

Milyen újdonsággal várod szombaton a fitnesz szerelmeseit?

Ebben az évben azt találtam ki, hogy néhány vidéki oktatóval együtt állunk majd színpadra, és tartunk egy fergeteges órát. Így jó néhány kollégámnak is maradandó élményt szerzek azzal, hogy a nagyszínpadon mutatjuk be a FittArénára készült gyakorlatsort. Ez egyrészt szorosabbra fűzi a szakmai összefogást, ami szerintem nagyon fontos, másfelől pedig a résztvevők így még teljesebb élményt kapnak majd. Az edzés után pedig a standomnál az érdeklődők válogathatnak a DVD és fitneszruha kollekciómból, valamint egy kóstoló keretében megismerhetik a legújabb egészséges termékeinket.

Mi motivál ennyi év után?

Az, hogy minél több emberhez eljusson a programom, és egyre többen jöjjenek mozogni. Ne csak az edzés részét lássák, hanem azt, hogy ez egy életmód, amihez hozzátartozik a fitnesz, a rendszeres sport és a táplálkozás is. Szeretném elérni azt, hogy abból, a 6000-7000 emberből, akik megfordulnak egy ilyen rendezvényen, ne legyen olyan, aki még ne tornázott volna legalább egyszer velem. Az pedig külön jól esik, amikor edzés után odajönnek a résztvevők közül néhányan és elmondják az órával kapcsolatos élményeiket, tapasztalataikat, mert a visszajelzésekből lehet építkezni és ez egyúttal mindig feltölt energiával is.

Mit üzensz azoknak, akik ott lesznek és hozzád hasonlóan nagyon várják már a 10. DECATHLON FittArénát?

Nyitottak legyenek, minél több órán vegyenek részt, mert nagy élmény és jó szórakozás. Sportoljanak, tornázzanak, ahogy csak a csövön kifér, hiszen itt egy nap alatt számtalan mozgásformát tudnak kipróbálni.

(ma)fb share