A Nyírfacukorral készült finomságok sportolás után is jólesnek!

Sportolóként szükséged van az elvesztett energia pótlására. Azonban, ha táplálkozásodban a cukor egy részét nyírfacukorral helyettesíted, még többet tettél egészségedért.


A nyírfacukor édesítő értéke a kristálycukoréval csaknem megegyezik, kalória tartalma azonban annak csak 40%-a és még a fogaidat is kíméli! Készítsd az édes finomságokat nyírfacukorral! Íme, egy ínycsiklandó, egészséges recept:

Mandulás - zabpelyhes keksz nyírfacukorral
Hozzávalók 4 főre: 25dkg zabpehely, 5dkg dió, 8dkg Nyírfacukor por, 10dkg kókuszzsír, 2db tojás.
Elkészítés: A két tojásfehérjét gépi habverővel verd fel, majd fokozatosan add hozzá kis adagokban a Nyírfacukor port. A keletkező hab cukormázra emlékeztet. Keverd el a darált mandulát és a kókuszt, majd add hozzá a felvert tojásfehérjéhez. Óvatosan keverd össze az egészet, majd vizes kézzel formázz kis halmokat és helyezd sütőpapírral bélelt tepsire. 180 fokon 10 perc után nyisd résnyire a sütőajtót, és még kb. 5 percig szárítsd. Jó étvágyat hozzá!

Még több ínycsiklandó és egészséges receptet találsz a www.facebook.com/edesenegeszseges oldalon.



fb share