Cseresnyés Bea is a topon lesz a 10. DECATHLON FittArénán

Erő és szórakozás - ez a magyar megfelelője Cseresnyés Bea "Power and fun" elnevezésű programjának, amelyet legközelebb szombaton 10. DECATHLON FittArénán próbálhatnak ki azok, akik teljes erőbedobással, de mégis szórakozva szeretnének tornázni.


- Mi jut először eszedbe a FittArénáról?

- Számomra az év legrangosabb tömegport rendezvénye, egy professzionálisan megszervezett ünnepi esemény.

- Idén a 10. DECATHLON FittArénát ünnepeljük, te pedig sorozatban nyolcadik alkalommal tarthatsz itt órát. Rutinos előadóként van benned még izgalom a nagy eseményen?

- Hogyne, de nem csak a FittArénán, ha csak kisebb csoportnak tartok edzést, akkor is ugyanúgy izgulok. Így, pár nappal a szombati óra előtt viszont alig alszom, a torkomba dobog a szívem és ilyenkor alkotói üzemmódba kapcsol az agyam, szinte folyamatosan azon gondolkodom, hogy mit lehet még beemelni a gyakorlatok közé vagy, mit kellene még csiszolni a koreográfián.

- Hogy születik meg az a gyakorlatsor, amit szombaton láthatnak majd tőled az érdeklődők?

- Hosszú folyamat eredménye és még az utolsó napokban is próbálom tökéletesíteni az elemeket, folyamatosan figyelek, és ha még látok új dolgot, akkor azt is beépítem. Lényegében egy gyakorlatsort szinte soha nem lehet kétszer ugyanúgy megcsinálni. A csapat, a résztvevők, a környezet és a zene is hozzájárul, hogy minden alkalom egyedi legyen. Ehhez persze sok munka és tervezés kell, hiszen június óta készülök, plusz órákat veszek én is, és persze a csapatommal - akik velem együtt tornáznak majd szombaton- is sokat edzünk. Illetve sokszor videóról is visszanézem és kielemzem a gyakorlatokat.

- Kik alkotják a csapatodat?

- Lesznek köztük olyanok is akik, maguk is oktatók, gyógytornászok, sportolók, de lelkes és ügyes „amatőrök” is megmutatják magukat, különböző hátterű és korosztályú tagok alkotják a csapatot, ez jó példa arra is, hogy a testtudatosság bárkinél fejleszthető.

- Mire számíthatnak azok, akik a "Power and fun" órát választják?

- Tavaly inkább a technikára helyeztem a hangsúlyt, idén a kisebb technikai felkészülést igénylő, saját testsúlyos „célgyakorlatok” lesznek középpontban. Ez azt jelenti, hogy egy adott mozdulatsort, pozíciót pl. egy szűk karhajlítást, hogyan, milyen rávezető gyakorlatokkal lehet elérni. Lényegében a rávezető elemekkel lehet variálni azt, hogy különböző utakon jussunk el ugyan ahhoz a célhoz, így az órák is mindig megújulnak. Persze szombaton a jól megszokott blokkok sem maradnak el. Lesz kardio, tónusfokozás, alakformálás és nyújtás és egyensúlyfejlesztés rész is. Mindez meglepetésekre felfűzve, változatos zenei összeállítással fűszerezve.

- Ha nem csak szakmai szemmel nézzük, akkor miért tartod fontosnak a DECATHLON FittArénát?

- Az emberek így könnyebben ki tudnak szakadni a mindennapi mókuskerékből. Sokan választják a fitneszt és az aerobikot feltöltődésként akár otthon, akár edzőtermekben, de ezen a rendezvényen sok hasonló lelkes sportszerető tud egymással találkozni. A FittArénának mindenképpen közösségformáló ereje van, arról nem beszélve, hogy a legjobb ötletek edzés közben jönnek, ezt én is tanúsíthatom. Mindazonáltal a közös sport élménye, vagy a koreográfia követése fegyelemre, rendszerre is nevel, miközben segít legyőzni a korlátainkat. A mozgás szeretete a fontos, de nem elhanyagolható tényező az sem, hogy közben a külalakunk is előnyére változik.

- A követőid számából ítélve a többségnek tetszik, amit lát. Ér azért kritika is?

- Két gyermekes anyukaként mondanom sem kell, hogy a nagyobbik a lányom - aki mellesleg tornázik és hajlékonyabb, mint én - az egyik legnagyobb kritikusom, ő mindig elmondja az őszinte véleményét. De ennek nagyon örülök, hiszen így van ez jól.

- Milyen munkák, kihívások várnak rád még az évben a DECATHLON FittArénán kívül?

- Heti rendszerességgel tartok órákat, workshopokat, oktatást. Most fejeződött be egy DVD forgatásom, és a youtube-ra is folyamatosan töltök fel edzés videókat, sikertörténeteket, amelyekből nem csak én, de mások is erőt meríthetnek. Ezen kívül egy turné keretében még jó néhány városban megtornáztatom majd az érdeklődőket, amit azért is szeretek, mert így még több emberrel találkozom és az ő visszajelzéseik alapján tudok építkezni, megújulni. Az egyik kedvenc mondatom, amit egyszer a cirkuszban mondott a porondmester így szól: "hölgyeim és uraim, ha tetszett, amit láttak, mondják el mindenkinek, ha nem mondják el nekem".

(MANETT)fb share