Dobj egy plüssöt a Magyar Forrest Gump kosarába!

A SPAR saját standján is erősíti Iváncsics Zsolt jótékony akcióját: a hátrányos helyzetű gyermekeknek szánt plüss játékokat a maratonista mozgó bevásárlókocsijába dobva és a kiállítói soron is el lehet helyezni.


A SPAR áruházvezetője, a közismert bevásárlókocsis maratonfutó - Iváncsics Zsolt - a 30. SPAR Budapest Maraton lefutásával a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóit támogatja. Amellett, hogy kosarában hátrányos helyzetű gyermekeket tolva fut, plüss figurákat is gyűjt részükre a rendezvényen.

A szurkolók, a látogatók, vagy akár a futók is bedobhatják megunt plüss játékaikat Zsolt régi bevásárlókocsijába, amelyet a kiállítói soron, a SPAR stand előtt találnak, támogatva ezzel a gyermekotthon állami gondozottjait. Az összegyűjtött plüssjátékokat a SPAR a rendezvényt követően átadja a gyermekotthonnak.

Zsolt idén húsz-húsz kilométeren keresztül tol majd egy-egy gyermeket, a 40. kilométertől pedig egyszerre három összekapcsolt bevásárlókocsival tervez futni, amelyekben három gyermek ül majd.

Íme egy videó arról, egy éve miként készült:


Zsoltot nem zavarja a futóbolond megnevezés és büszkén viseli a ráragasztott Magyar Forrest Gump nevet. Csak egy dolgot nem visel jól, a közömbösséget. Minden megtett kilométerrel éppen ez ellen harcol, mert csak a közöny falát átütve tudja megmozdítani és összefogni az emberekben meglévő önzetlen segítőkészséget. Futásának nyertese sosem ő, hanem a nehéz sorsú gyerekek. Állandó támogatója a Kossuth Lajos Gyermekotthonnak, melynek lakói nézőként is végigizgulhatják a versenyeket, példát merítve a sport erejéből. A 30. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál keretében az eddigi jótékonysági tevékenységének az összegzésére készül.

Az akcióhoz a Facebookon a SPAR rajongói oldalán játék kapcsolódik, amelyben a résztvevők 5000 forintos ajándékutalványt nyerhetnek.fb share