Közös séta a szívbeteg gyermekekkel

Az április 18-19-i 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futás szombati napján a 700 méteres versenyszámban Beck Monika Szív Futónagykövet és futóbarátai, a Szív bajnokai közösen az UTE fiatal kajakosaival állnak rajthoz. Kéz a kézben a szív apró bajnokaival.


Mosolygó, csillogó szemű félénk apróságok, kötéssel a mellkasukon, betegen a kórházi ágyban, felmentve a tornaóra alól. Szívbeteg gyermekek, akik igazi hősök! A hét minden napján megküzdenek a betegségükkel, bátran elviselik a kórházi élet hosszú és néha fájdalmas pillanatait. A Gottsegen György Kardiológiai Intézet Gyerekkardiológiai osztályának apró lakói, szinte mindannyian tudják milyen a kórházi élet, ki a fehérköpenyes doktor néni, miért kell mindennap gyógyszert szedni vagy néha miért kapnak injekciót.

Beck Monika Szív Futónagykövet és futóbarátai, a Szív bajnokai közösen az UTE fiatal kajakosaival egy nem mindennapi programsorozatot szerveznek a szívbeteg kicsik számára. A Budapest Sportiroda budapesti futóeseményein a legrövidebb távokon együtt fognak sétálni az apró hősökkel. Minden gyermek kéz a kézben a sportolókkal és a futókkal együtt rajtolnak és érnek be a célba, teszik meg ezzel az első lépéseket a gyógyulás felé.

"Veleszületett szívbetegségem van, engem is megműtöttek. Szeretnék segíteni azoknak a gyermekeknek, akik hasonló betegséggel küzdenek. Tudom, hogy a közös séta egy nem mindennapi eseményen különleges élmény lesz számukra, sokat fog jelenti a gyógyulásukban. Ezek a gyermekek soha nem lesznek élsportolók, de most mégis őket fogjuk ünnepeltük, ők lesznek a szív legkisebb bajnokai! Mindenkit megérint a kicsik szeretete. Jó adni, mosolyt csalni a gyermekek arcára!"

Az első közös megmozdulás a 30. Telekom Vivicittá Városvédő Futás lesz, a Családi futás programon. 700 métert tesznek meg a Margitszigeten a Szív futóbajnokai a kicsikkel és a szüleikkel. A célban minden apró hős bajnokhoz méltó meglepetésben fog részesülni. A szív bajnokai és a gyermekek ezen az eseményen "szívet+ fognak viselni a pólójukon, ezzel is megmutatva, hogy a szív és a szeretet ereje csodákra képes. A családi futás időpontja: április 18., 15.25.fb share