Négy nap alatt 194,2 kilométer: körbeértek a szupermaratonisták

Ha többen sántikálva is, s néhányan a négy nap terhét az arcukon viselve értek célba, de a Spuri Balaton Szupermaraton teljesítői mindannyian örömet érezhettek ma Siófokon. Véget ért a négynapos tókerülő verseny, ahogyan a tegnap rajtolt FélBalaton is.


Balatonfüredről indult az utolsó nap, 7.30 és 8.30 között. A dudaszó előtt a nyolcadszorra nekivágó nyolc futót - a piroshetes tagjait - külön köszöntötték. 49,6 kilométer volt a napi táv, számottevő szintemelkedéssel, s az elmúlt három nap fáradalmait is cipelniük kellett a résztvevőknek. (Illetve ugye a Spuri FélBalaton résztvevői tegnap vágtak neki.)

A siófoki Aranyparton az első célba érkező a Coca-Cola Testébresztő csapatának tagja volt, ám összetettben az utánuk nem sokkal befutó Sashegyi Gepárdok gárdája lett az első. Ha a korcsoportonkénti kategóriákat zárójelbe tesszük, a legjobb férfi Csécsei Zoltán, a legjobb hölgy pedig a belga Mieke Dupont lett. (Utóbbi mind a négy napon a legjobb időt futotta.)

A délután három órakor rendezett díjátadón hosszú perceken át zúgott taps, hiszen az egyéni versenyzőket és a csapatokat nemenként három kategóriában díjazták, s elismerést vehettek át a legjobb férfi, női és vegyespárosok is. De az összes teljesítő nevét felolvasta a szpíker, Péter Attila, s ezen a linken is bárki böngészheti a teljes eredménylistát. Legfiatalabb teljesítőként a külön e célból, a tragikusan korán elhunyt, de a Spuri Balaton Szupermaratont ötször teljesítő Kiss Péter emlékére alapított díjat az 1992-ben született Török Tamás kapta. De a nyolcvanéves Kiss György is külön kupát vehetett át.

A Spuri Balaton Szupermaraton összes versenyszámára több mint kétezer futó nevezett. Természetesen a négynapos tókerülés volt a legnépszerűbb, de rajthoz álltak hatszázan a pénteki Öböl Félmaratonon is, szombaton pedig a MaratonFüredet rendeztük.

Képekkel és videóval az este folyamán jelentkezünk.

A Spuri Balaton Szupermaraton és a FélBalaton cél- és részidejei - az összetett eredményekkel együtt - megtekinthetők a következő linkeken:fb share