Novák Katalin államtitkár Hosszú Katinka módjára halmozza futamait

Az EMMI csapata idén is fogyatékkal élő sportolókkal fut együtt a 30. SPAR Budapest Maraton®-on. A minisztérium legfőbb célja a példamutatás, Novák Katalin szombaton és vasárnap is rajthoz áll.


Az Emberi Erőforrások Minisztériumának két csapata vesz részt a 2015. október 11-i futófesztiválon a Flora Maratonstafétában. A minisztérium képviseletében többek között Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, Dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár és Farkas Anikó, kabinetvezető is rajthoz áll.

A 2012-ben elindított kezdeményezésnek megfelelően az EMMI csapattagjai gyengén látó és mozgássérült sporttársaikkal közösen futva teljesítik a 42 kilométeres távot. A minisztérium vezetői példájukkal arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a kezdeményezéshez csatlakozva mind többen segítsék fogyatékkal élő társaikat abban, hogy a sportolás öröme ne csak az egészségesek kiváltsága legyen.

Hosszú Katinkát példának tekintve számhalmozó lett Novák Katalin államtitkár is, aki már szombaton is fut két számban: a három gyermekével a 3x2 km-es váltón, valamint szintén egész családjával a NESTLÉ Családi Futáson, majd másnap nemcsak, hogy a említett staféta tagjaként indul, de részt vesz a Coca-Cola Testébresztő 30 km-en is.

Novák Katalin: "Amikor reggelente megérkezem a futásból, azt veszem észre, hogy tisztán látom az előttem lévő napot, a gondolataim rendezettek, és lelkesen állok a feladataim előtt. S azt hiszem, az is jó, ha a gyerekeim ezt a mintát látják, hiszen rendszerint megkérdezik: Anyu, futottál ma reggel? Az, hogy szülőként milyen példát mutatunk gyermekeinknek, rendkívül meghatározó."

Az EMMI csapatai:
1. Farkas Anikó - Lévay Petra (végtaghiányos), Novák Katalin - Lengyel Zsófi (látássérült), Dr. Szabó Tünde - Adámi Zsani (kerekesszékes), Balog Zoltán - Boronkay Péter (végtaghiányos)
2. Hegyi László - Troznai Hunor (látássérült), Solti Péter - Orbán Csaba (látássérült), Thaisz Miklós - Riczu Tamás (látássérült), Langerné Kata - Boros Gábor (autista)fb share