Őket hallod majd a maratoni útvonal 16,2. kilométerénél

A Pénzügyőr Zenekar egy lesz a 38 zenei pont közül, amellyel a 30. SPAR Budapest Maraton®-on talákozhatsz. Az együttest az ország egyik legjobb, legkeresettebb hivatásos fúvós-együtteseként tartják számon.


A zenekar vasárnap a Várkert Bazár déli végénél (16,2 km) 10:20-11:45 között fújja a talpalávalót 15-20 perces, pihenőkkel megszakított blokkokban.

A Pénzügyőr Zenekar 2011-től a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézetének szervezeti egységeként működik.

Fő feladata a Nemzeti Adó- és Vámhivatal testületi rendezvényein történő közreműködés, ezen kívül évente átlagosan százhúsz alkalommal lép a közönség elé. A zenekar repertoárja sokszínű: a hagyományos indulóktól kezdve, szimfonikus, opera-, operett-, musical- és filmzeneátiratokon át kortárs magyar és külföldi fúvószenét, valamint könnyűzenét tart műsorán.

Történelmi díszegyenruhájuk tetszetős kivitelű, az abban előadott formációs bemutató (gyepshow) tevékenységük közkedvelt része.

A Pénzügyőr- és Adózástörténeti Múzeumnak otthont adó Schiffer- villában megrendezésre kerülő rendezvényeken a zenekar kisebb formációi adnak ízelítőt a legkedveltebb big band és kamara együttesi művekből.

A nagyközönség ezen kívül a Duna Palotában tartott kortárszenei koncertsorozaton, a budapesti Szent István téren megrendezett fúvószenekari találkozón, vagy akár a karácsonyi hangversenyüknek otthont adó Szent István Bazilikában hallhatja a zenekart.

A szomszédos Ausztrián, Horvátországon kívül megfordultak már Lengyelországban, Németországban, Francia- és Olaszországban, Belgiumban, Svájcban, Angliában és Izraelben. A Vámos Települések Szövetségének szervezésében többször ellátogattak Erdélybe is. A szerepléseket számos rádió-, televízió-, film- és CD-felvétel őrzi.

A zenekar szakmai munkáját Kapi-Horváth Ferenc pénzügyőr ezredes, vezető karmester és Nyers Alex pénzügyőr alezredes, karmester irányítja.fb share