Szervét Tibortól Hegyi Barbaráig óriási a futókedv a színészek közt

Lesz, aki szó szerint a színpadról rohan majd a váltópontra, hogy odaérjen a Flora Maratonstafétára. 33 csapattal képviseltetik magukat a színművészek, színházi emberek akik jótékony célt is támogatnak indulásukkal.


Ötödik évadjához érkezett a Fut a színház elnevezésű program, amelynek keretében vasárnap a Flora Maratonstafétán indulnak a színházak csapatai (rajt 9.30-kor). Nem is kevés, 33 (!), ami óriási ugrás a tavalyi 23-hoz képest.

A váltófutás múlt évi győztese a Vígszínház csapata. Eszenyi Enikő direktor fiai (köztük a már egyéni marartont is futott Csőre Gáborral) mellett idén a lányai is futnak, a váltójukban többek közt Hegyi Barbarával, Szilágyi Csengével és Perczel Enikő dramaturggal. Eszenyi Enikő szíves invitálására ismét a Vígszínházban rendezhetjük meg a Fut a színház ünnepélyes díjátadóját a versenyt követő hetekben.

A Kossuth-díjas Miklósa Erika megint szerepel az Operaház egyik stafétájában. Az Opera állítja ki a legnépesebb gárdát, 11 csapatuk szinte a teljes "színházi szakmát" képviseli, az énekesek mellett a zenekar 2 csapattal, 3 statiszta váltó, a szervezés, a vezetőket Főző Virág dr. főigazgató helyettes képviseli, de szerephez jut az énekkar is. Az intézmény rézfúvósai és kórusa az Operaház előtt zenével, énekszóval köszöntik a mezőnyt.

A Nemzeti Táncszínház Ertl Péter igazgatóval áll csatasorba.

A Nemzeti Színház ifjú színészekkel -Bakos-Kis Gábor, Fehér Tibor- erősít,de Kozma András dramaturg is futói között.

Bérczes László, nem csak az Ördögkatlan Fesztivált szervezi kezdetektől, de szinte minden alkalommal csapatot is hoz a futásra.

A színházi és opera előadásokban is jeleskedő Honvéd Férfikar évek óta jelen van egy stafétával. Ráadásul a kórus 40 perces acapella műsorral köszönti mezőnyt a lezárt Bajcsy-Zsilinszky út közepén.

A Miskolci Nemzeti Színház tavaly egy, idén 3 csapattal a rajtnál. A miskolciak nagyon kreatívan neveztek, egy-egy futó darabjuk nevét adva váltóiknak: Tosca, Momo és Ványa bácsi.

A Bajor Gizi Múzeumot - a Fut a színház verseny jótékonysági nevezési díjának kedvezményezettjét - is működtető Országos Színháztörténeti Intézet 2 csapattal indul.

Cifra történet a Bors néniben Lackót alakító Megyes Melindáé, aki a tapsot is beleértve, mert, hogy az is a darab része, az utolsó pillanatig színen lesz a Kolibri Színház előadásán, majd gyors átöltözés után biciklire pattan, hogy még elérje csapata utolsó váltását, és futhasson a célig.

A Játékszín művészei túlóráznak, mert nem elégednek meg a vasárnapi Fut a színház versennyel, hanem már szombaton is ott lesznek a rajtnál. A témaazonosság miatt a Virágot Algernonnak című produkciójuk szinte teljes stábja indul a FODISZ esélyegyenlőségi futamán. Futószerelést ölt többek közt Szervét Tibor, Zsurzs Kati, Lévay Viki, és Horgas Ádám, a darab rendezője is.

Debütáló intézmények a Fut a színházon:

A Színművészeti Egyetem, 2 stafétája színész, rendező és TV-s műsorkészítő hallgatókból áll. Az nemcsak hangverseny pódiumokon aktív Óbudai Danubia Zenekar futói között Bodor János koncertmester, Nagy Krisztina és Ott Rita hegedűművészek. A Karinthy Színház sportolói között Benedek Albert rendező és Magyar Bálint színész. A színházi produkcióknak is helyet adó Arany10 kulturális színtér csapatában Őze Áron színész és Molnár Andrea táncművész is szerepel. A Budapesti Operettszínház idén nemcsak a Nagymező utcán daloló kórusával kapcsolódik versenyünkhöz, hanem fiatal művészeiből összeállított két stafétát is indít. A mezőnyben egyébként immár sokadik maratonját teljesíti az Operett kórusának énekese, Rikker Mária is. A Fidelio is kitett magáért, két stafétával erősítik a Fut a színház mezőnyét. A Fidelio-Vivace Várhegyi András rovatvezetővel, míg a Fidelio-Allegro a szerkesztőség munkatársai mellett Tompa Andera írónővel, színikritikussal rajtol.

Pindroch Csaba (a képen) most más társaságot választott a futáshoz, nem színészek közé áll , hanem egy jótékonysági céllal szerveződött váltó tagjaként futja le a rá eső 11 és fél kilométert.

TAPS!fb share