"Ha akár egyvalaki elmosolyodott vagy erőre kapott, már megérte"

A 30. SPAR Budapest Maraton® szurkolói a hangjuk mellett számos helyen táblákkal is biztatták a klasszikus távra vállalkozókat. Az egyik ilyet, a "Ti vagytok a legjobbak" feliratút Blanka az elsőknek és az utolsóknak egyaránt mutatta.


Berta Blanka így mesélte el saját szurkolói történetét: "Egyrészt én is futó, félmaratonista vagyok, és tudom, hogy mennyire sokat tud lendíteni, mennyi energiát tud adni egy buzdító felirat, egy bekiabálás vagy mosoly. Másrészt nem egy konkrét maratonistát szerettem volna biztatni, hanem mindegyiküket, a mezőny elejétől kezdve a végén levő futókig."

Állítja, úgy érezte, a "Ti vagytok a legjobbak" felirat fejezi ki a legjobban, mit is gondol. "Egy órán keresztül álltam az út szélén, végig mosolyogva, és nagyon felemelő érzés volt. Mindenki visszamosolygott, integetett, többen csak bólintottak vagy megköszönték. Fantasztikus érzés volt ezúttal a másik oldalon lenni, és megtapasztalni innen is azt, hogy a futótársadalom tagja lenni mennyire jó és felemelő. Ha akár egyvalaki ettől elmosolyodott, vagy erőre kapott, már megérte. Boldog vagyok, hogy én is kivehettem a részemet a maratonból, még ha idén csak úgy is, hogy kifejeztem az elismerésemet a maraton hőseinek."fb share