Torta a célban: egyedi 65. születésnap Fonyódon

Ajkay Antal hatodszorra vágott neki a Spuri Balaton Szupermaratonnak csütörtökön, de nem kockáztatunk sokat azzal a kijelentéssel, ha azt mondjuk: ez lesz a legemlékezetesebb. Legalábbis az egyes napok között bizonyára: tortával gazdagodott a születésnapján.


"Az én egészségemre, kötelező, én már nem ehetek sokat, mert kövér vagyok" - mondta az amúgy egyáltalán nem kövér Ajkay Toncsó bácsi Fonyódon, öt perccel a Spuri Balaton Szupermaraton első napi távjának lefutása után. Születésnapjára kapott tortáját kínálta így, pont ezen a napon ünnepeli születésnapját, így a meglepetés nem maradhatott el.

Ajkay Antal 110-es rajtszámmal fut a négynapos tókerülő versenyen, első napi célideje 5:53:12. Elmondása szerint célja a célba érés, ezért is indul hasonló versenyeken. Ez a hatodik Spuri Balaton Szupermaratonja volt, az első kettőn még azért nem indult, mert azt hitte, nem lesz képes teljesíteni. Állítja, minél idősebb, annál nehezebb, de mosolyogva mondta, hogy a holnapi, pénteki táv szokott számára a legnehezebb lenni.

A fenti képen Kocsis Árpád, a BSI ügyvezetője öleli át az ünnepeltet. Isten éltesse, Toncsó bácsi!

A csütörtöki nap beszámolója itt érhető el.fb share