Bő kétezer rászorulón segítettek a jótékonysági büfé vásárlói

Népszerű volt a az idei Telekom Vivicittá egyik újdonsága, a Magyar Élelmiszerbank jótékonysági büféje. Mindkét napon sokan ettek-ittak - és ezzel jótékonykodtak is - a Víztorony tövében álló sátornál.


Sczígel Anderát, az Élelmiszerbank külső kapcsolatokért felelős igazgatóját kérdeztük a Margitszigeten szerzett tapasztalataikról.

- Hogy látjátok, a nálatok vásárlókban mennyire tudatosult, hogy jótékony célt is támogattak?

- Sok ember kérdezte, és sok érdeklődőnek meséltünk az Egyesületről, a sorban állók pedig a plakátokat, szórólapokat olvasgatták, így sokakkal megismertettük az Élelmiszerbank célját, egyértelmű volt vendégeink számára, hogy jó ügyet is támogatnak vásárlásukkal.

- Mi volt a legnépszerűbb a kínálatból? Tudsz néhány példát mondani, hogy miből mennyi fogyott?

- A hot-dogot az esemény végén már nem is lehetett kapni, olyan sokan szerették, ennek megfelelően elfogyott 600 virsli (ez 35 kilót jelent), 15 liter ketchup és mustár, 8 kg pirított hagyma, 450 szendvics, 250 rétes és 130 liter limonádé.

- Magyar és külföldi vendégeitek egyaránt voltak?

- Külföldiek aránylag ritkán, de meglátogattak minket, felkészültünk angolul beszélő önkéntesekkel fogadásukra.

- Volt-e valami különleges kérés, vagy emlékezetes mozzanat a két nap alatt?

- Kértek tőlünk citromos és alkoholmentes sört, hot-dogot kifli nélkül, illetve 15 zsömlét egyszerre...

- Mennyivel járult hozzá a büfé forgalma az Élelmiszerbank tevékenységének támogatásához? Mennyi mentett élelmet tud eljuttatni a rászorulókhoz?

- Közel 4 millió forint értékű mentett élelmiszert tud eljuttatni a rászorulókhoz a bevételből az Élelmiszerbank, amellyel több mint kétezer rászorulón segítünk. A Jótékonysági konyha nyeresége azért tud ilyen hatékony segítséget nyújtani, mert az Élelmiszerbank az élelmiszeripari cégek által felajánlott élelmiszerfelesleget mindig ingyen veszi át és juttatja el a nélkülözőkhöz.fb share