Egy T-Home Vivicittá nem elég!

Komoly erőpróbának vetette alá magát áprilisban Zsebi Károly, aki a hónap első hétvégéjén Kaposvárott, a másodikon pedig Budapesten áll rajthoz a 26. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson. Az egyik kaposvári általános iskolában fogyatékos gyerekekkel foglalkozó gyógymasszőr szerint az egyik legnagyobb élmény ezeket a megmérettetéseken az, hogy hatalmas tömeg gyűlik össze.

- Múlt vasárnap a kaposvári városvédő futáson vettél részt, ezen a hétvégén pedig már a budapesti T-Home Vivicitta mezőnyét erősíted. Mi motivált a duplázásban?

- Lakóhelyemen már sokadik alkalommal teljesítettem a távot, de Budapesten korábban sosem voltam a városvédő futáson. Az i-re azt a bizonyos pontot a félmaratoni táv jelentette számomra. Kaposvárról Budapestre utazni nem egy kiruccanás, ám egy félmaratonért már megéri ennyit fáradni. Azt picit sajnálom, hogy nem a Margitszigetről rajtolunk, ugyanis a budai oldalon szeretek futni a legjobban.

- Valami konkrét kitűzött céllal érkezel a Városligetbe?

- Nem hajszolom az eredményeket, kellemes futásra készülök. Természetesen azt szeretném elkerülni, hogy utolsóként érjek a célba, de ennél többre nem vágyom. Amennyiben 6-7 perces kilométereket tudok futni, és ezt az egyenletes tempót végig tudom tartani, akkor elégedetten utazhatok haza. Ha szép időnk lesz, akkor a család is elkísér, és városnéző túrával kötjük egybe a megmérettetést.

- Esetleg van utánpótlás a családban?

- Bálint és Eszter már elkezdett ismerkedni a futás örömével, olykor együtt is edzünk. Ilyenkor természetesen visszafogom magam, hogy együtt tudjunk maradni. Egyelőre a versenyzés még nem téma, de nem is erőltetem. Rájuk bízom a döntést, és természetesen támogatni fogom őket benne. A példa mindenesetre adott, hétköznap rövidebb, hétvégén hosszabb edzésekre járok. Kora tavasszal még csak 1-2 kilométereket futok, de ahogy belelendülök az idénybe, úgy emelem én is a távokat. Maraton előtt a hosszú futások már elérik a 20-30 kilométereket is. Futópályán ritkán tűnök fel, elsősorban a természetben szeretek edzeni. Törzsfutónak számítok, évente 5-6 versenyen biztos részt veszek, de egy-két helyi versenyt sem hagyok ki szívesen, legutóbb éppen a Pécs-Harkányon álltam rajthoz. A kedvenc megmérettetésem az őszi Budapest Nemzetközi Félmaraton és a siófoki idényzáró. Ezeket semmi pénzért sem hagynám ki!fb share