Egy világhírű zongorista esete a New York City Marathonnal

A mai labdarúgó Eb varsói megnyitóján György Ádám révén mi magyarok is "érdekeltek" vagyunk. A világhírű fiatal zongoraművész ezen a nagyszabású eseményen, a varsói stadionban mintegy hatvanezer néző (plusz úgy háromszázmillió tévénéző) előtt Chopint játszik. Amellett, hogy ő maga is nagy futballrajongó, maratonistákkal is "összefutott" már.

Futóberkekben közismert tény, hogy New York-ban van egy nap, amikor minden (de tényleg minden) a maratonistákról szól. Az alábbi, Nemzeti Sportban megjelent anekdota szerint ezt most már György Ádám is tudja...

Részlet az interjúból:
"- Egy hajszálon múlt, hogy nem ért oda a Carbegie Hallba a koncertjére. S éppen egy sportesemény miatt..
- Az első nagytermi koncertem napján rendezték a híres New York-i maratonit. Nem messzire laktam akkor a Carnegie Halltól, haza akartam ugrani az öltönyömért a próba után. A lezárt utcánál kértem a kordont őrző rendőrtől, hogy engedjen át a futók között, mert koncertem lesz a Carnegie Hallban, és szükségem van az öltönyömre. Amire azt mondta, én vagyok ma a tizedik, aki ezt a történetet adja elő. Taxit fogtam, és végül szerencsésem lett, ugyanis a taxis a koncert előtti napon hallott a rádióban, és rögtön tudta, hogy egy 'magyar' koncertjére visz. Kimondottan megörült, amikor megtudta, hogy én vagyok az a magyar."

Forrás: Nemzeti Sportfb share