Gyermek atlétika az iskolákban

Gyulai Miklós nyilatkozata

A kedden bejelentett, a mindennapos testnevelés bevezetéséről szóló kormánydöntésről kérdezte az MTI Gyulai Miklós MASZ elnököt.

A szövetség által kidolgozott, - az IAAF Kid’s programjára épülő – gyermek atlétikai program gyakorlatanyaga és tematikája jelentős részét képezi majd az iskolai testnevelés anyagának.

Gyulai Miklós elmondta, hogy az IAAF projektfelelőse két éve tartott egy továbbképzést Magyarországon, amelyen 12 edző szerezte meg a kölyökatlétikai program oktatásához a licencet.

Ekkor jött az ötlet, hogy ezt a programot érdemes lenne minél szélesebb körben bevezetni.

"- Ismertük a nemzetközi szövetségnek ezt a programját, s elküldtük különféle fórumoknak a komplett anyagot, hogy felhívjuk rá a figyelmet" - mondta az elnök, hozzátéve: a MASZ a Semmelweis Egyetemmel együtt végzi majd a testnevelő tanárok felkészítését.

"- Az atlétika, mint alapsportág végre elfoglalhatja méltó helyét. Versenysportként ezúttal másodlagos a szerepe, a mindennapos testnevelés bevezetéséből az egész magyar sport profitálhat.

Abból a generációból, amely idén ősszel vagy jövőre kezdi majd az iskolát, 10-15 év múlva biztosan nagyobb számban kerülnek ki olyanok, akik fel tudják venni a versenyt a világ legjobbjaival." (MTI alapján)fb share