K&H-s csapat a K&H olimpiai maraton váltón

A 17. K&H olimpiai maraton váltó névadó szponzorának munkatársai a minimaratonon próbálják ki magukat.

"Remek a viszony, karnyújtásnyira ülünk egymástól, nem volt kérdés, hogy ebben az évben nekivágunk a minitávnak" - fogalmazott Siményi Vilmos, a K&H Bank betétezelési osztályának munkatársa. A bankárok a Csúcstámadás nevű csapattal indulnak.

- Miért éppen Csúcstámadás?

- Konkrétan két oka is van névválasztásunknak. Egyrészt bankunk egyik termékét is Csúcstámadásnak nevezik, másrészt pedig évek óta teljesítménytúrázom. Azért elsősorban ez utóbbi volt a döntő motiváció. Két kolléganőmmel alkotjuk a triót, akik karnyújtásnyira ülnek tőlem, és különösen Galántai Judit mesélt rengeteget erről a versenyről az elmúlt években. Most úgy döntöttem, közel tíz év után ismét adok egy esélyt a futásnak.

- Mi térített le erről az útról?

- Egyértelműen a teljesítménytúrázás. Szinte minden hétvégémet ennek szentelem, ha minden a tervek szerint alakul, akkor egy évben 2000 kilométert teljesítek. Sajnos tavaly sok minden közbejött, így 1500 kilométerrel kellett beérnem. Bevallom, az elmúlt évtizedben egyszer sem húztam futócipőt, edzésekre pedig végképp nem is gondoltam. A minimaraton váltóra is egy erdélyi megmérettetéssel hangoltam: Torockó környékén egy 55, illetve másnap egy 30 kilométeres túrát iktattunk a programba. Igaz, más a tempó, de véleményem szerint az állóképességemmel nem lesz probléma.

- Ennyi év után milyen visszatérésre számítasz?

- Nagyon kíváncsi vagyok, mire leszek képes. Egykoron félmaratont és maratont is futottam, most vasárnap azonban a miniváltó is elég lesz. 10-12 percet tűztem ki magam elé, a lányok pedig negyedórán belül szeretnének célba érni. Hogy a mezőnyt tekintve hol végzünk, nem különösen számít, magunkért futunk, nem a helyezésért. Várom a verseny hangulatát is, hiszen a nevezésnél ez motivált igazán. Remélem, családom is elkísér a Kossuth térre: a feleségem biztosan ott lesz, a gyerekeim már felnőttek, de a lányom talán velünk tart. A befutás után pedig együtt fogunk ünnepelni, ugyan még konkrétumokat nem beszéltünk meg, de azt gondolom, egy ilyen visszatérés után mindenképpen le kell vezetni az "izgalmakat".fb share