Kecskeméti katonák a Tour de Tisza-tó versenyén

Hírös Pockok Honvéd SE néven kecskeméti katonacsapat indul a 3. Intersport Tour de Tisza-tó hétvégi versenyén. A 14 fős csapat tagja lesz Szubota Gábor, aki repülőgépszerelőként dolgozik, és már hat éve kerékpárral jár munkába.

A katonák frissen alakult csapatának egyik idei fő kerékpáros eseménye a 3. Intersport Tour de Tisza-tó. Ezen Gábor tavaly ugyan csupán szurkolóként volt jelen, ám a többiekkel együtt akkor eldöntötték, idén nyeregbe szállnak.

- Voltál korábban hasonló versenyen?

- Tavaly a Zalakaros Maratonon tekertem kisebb-nagyobb sikerrel. Az élményekről csak annyit, hogy utolsó pillanatban készült el a kerékpárom. Valamint ott jöttem rá arra, hogy hiába a sok edzés itt az Alföldön, az első domb "megfogja" a lendületet. A Tisza-tónál a 65 kilométeres távon fogunk indulni, mivel - ahogy elnökünk mondta - 15 kilométerért nem érdemes leizzadni.

- Mióta kerékpározol rendszeresen? A kerékpározáson kívül más sportot is űzöl?

- Már hatodik éve kerékpárral járok munkába, kivéve a hideg téli hónapokat, amikor tömegközlekedni kényszerülök. Hetente kétszer tekerünk hosszabb távot 4-5-ös bolyban. Számomra az első számú sport azonban a kosárlabda. A Bács-Kiskun megyei kosárlabda bajnokság tavalyi bajnok és idei bajnokesélyes csapatát, a K.A.S.-t erősítem. A rendszeres testmozgás megfelelő táplálkozás mellet maga az egészséges élet.

- Milyen céllal vágsz neki a Tisza-tó körbetekerésének?

- Cél a versenytapasztalat gyűjtögetése, persze nem utolsósorban a minél jobb helyezés elérése és a csapaton belüli háziverseny. Valamint a kilométergyűjtés, felkészülés gyanánt a Tour de Pelso-ra.fb share