Facebookon posztolt kép buktatta le a doppingos futót

A katari Hamza Driouch ezután százszor is meggondolhatja magát, hogy mit posztol magáról a Facebookon. A futót egyetlen fotó miatt még hosszabb eltiltással sújthatják. Az olimpiai bajnok Mo Farah is magyarázkodni kényszerülhet.

A két futó Etiópiában edzőtáborozott együtt, de a 2012-es junior világbajnok Driouchnak semmi keresnivalója nem lett volna ott. A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) 2016. december 31-éig eltiltotta, mert biológiai útlevele abnormális értékeket mutatott, ami doppingolásra utalhat.. Az eltiltáshoz az is hozzátartozik, hogy Driouch semmilyen hivatalos edzőtáborban nem vehet részt.

A katari azonban mégis feltűnt pár olyan fotón, amelyeken az öt- és tízezer méter olimpai bajnokával, Mo Farah-val futnak, vagy éppen együtt esznek vagy utaznak. Ha ezeket a képeket nem posztolják ki az atléták, valószínűleg nincsen ügy. Az IAAF most vizsgálatot indít, és Driouch arra számíthat, hogy a szabályok megszegése miatt meghosszabbíthatják eltiltását.

Farah menedzsere azt állította, hogy futója csoport nélkül edzett Etiópiában, de ahogy megszokott, olykor csatlakoztak hozzá néhányan. A britnek nem is kell nagyon aggódnia, az IAAF nem az ő szerepére kíváncsi.

Forrás: Sportgézafb share