Leégett a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka

Csütörtök hajnalban kigyulladt a Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka Budapesten az Alkotás úton. A tűz a szomszédos épületre is átterjedt.


A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője fél 7-kor az M1-nek elmondta, a tüzet sikerült megfékezni, de az épület menthetetlen.

Körülhatárolták a tüzet, már nem lángol a budapesti Testnevelési Egyetem atlétikai csarnoka - mondta Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. Az Alkotás utcai csarnok öt óra előtt gyulladt ki, teljes terjedelmében égett, de nem sokkal hat óra utánra körülhatárolták a tüzet – közölte a szóvivő. A háromezer négyzetméteres épület teteje beomlott, a létesítmény használhatatlanná vált.

A tűz átterjedt a szomszédos épületre is, annak azonban csak a homlokzata lángolt, és sikerült megakadályozni a nagyobb károkat – tette hozzá. Senki nem sérült meg.

Lezárták a tűz miatt az Alkotás utcát a Márvány utca és a BAH csomópont között, valamint a Győri utat a Márvány utca és a Csörsz utca között az oltás idejére – közölte a rendőrség.

A Budapesti Közlekedési Központ arról tájékoztatott a honlapján, hogy a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között nem jár a 61-es villamos, pótlóbuszok viszik az utasokat.

Csütörtökön rektori szünet van a Testnevelési Egyetemen, pénteken folytatódik az oktatás – mondta Mocsai Lajos, az intézmény rektora az M1 aktuális csatornán közvetített rendkívüli sajtótájékoztatón.

Hozzátette, a legfontosabb feladat az órarend átalakítása és az órák szétosztása egyéb intézményekbe. Már több kerületi intézmény felajánlotta, hogy ott megtarthatják az órákat – hangsúlyozta.fb share