Rekordhőség a Los Angeles Maratonon

Az Egyesült Államok-beli Los Angeles maratonon, amely egyben a kontinensnyi ország nemzeti bajnoksága is egyben, a szokatlanul meleg időben a kenyai Daniel Limo szerezte meg az abszolút győzelmet.

A nagy melegben sokan "fejreálltak", a későbbi győztes Limo is visszavett a kezdeti tempóból, így viszont az utolsó kilométereken még tudott előzni és 2:10:35 eredménnyel győzött. hölgyeknél szintén kenyai győztest arattak, Ogla Kimaiyo 2:34:10 idővel lett első.

A meleg komolyságát mutatja, hogy a női győztes meglehetősen szokatlan módon, az utolsó két mérföldet vizespalackkal a kezében futotta...

Az USA maratoni bajnokságát Jared Ward nyerte 2:12:56-tal, míg a női bajnok Blake Russell lett 2:34:56 idővel. Mindketten a dobogó harmadik fokát is megszerezték ezzel. Az egyre halványabban tündöklő amerikai sztár, Ryan Hall ismét nem fejezte be a versenyt, bár az élbollyal futott el, hamar visszaesett és féltávnál kiállt. Felesége, az első maratonján induló Sarah Hall féltávnál tovább bírta a női élmezőnnyel, de végül 2:48:02-vel ért csak célba.

A szervezők a tavalyi hőségből tanulva, most még jobban felkészültek, így jónéhány napszúrásos, túlhevüléses esettől eltekintve nagyobb baj nem történt.

Forrás: Edzésonlinefb share