Szabó Áron és Lubics Szilvia győzelme a Bükkben

Szombaton került megrendezésre a Bükk-hegység csodálatos lankáin a Bükki Kilátások terepfutó viadal és az egyidőben zajló teljesítménytúra. A legkeményebbek a 2500 méter szintemelkedéssel tarkított 65 km távot vállalhatták be, amelyen Szabó Áron (szaboaron) sporttárs pályacsúccsal diadalmaskodott.

A túrázók a Classic névre keresztelt 43 kilométeres valamint egy rövidebb, 18 kilométeres táv közül választhattak, Szilvásvárad és Felsőtárkány között.
A terepfutás szerelmeseinek az említett 65 kilométeres "Hard" táv mellett egy 35 kilométeres "Fun run" is kínálkozott. A hosszú távon versenyzők Felsőtárkányból indultak és Szilvásvárad, Tar-kő, valamint Ódorvár érintésével érkeztek vissza ugyanide. A szintidő 11 óra volt, de az élmezőnynek természetesen ennél jóval kevesebb időre volt szüksége a táv legyűréséhez.

A korábbi pályacsúcsot Kiss Miklós tartotta, ő azonban idén a Transgrancanarian indult (lásd hírünket itt), így nem próbálhatott meg beleszólni a küzdelembe. Távollétében Szabó Áron és Allaga Tamás orozták el a legjobb időt, elsőként Áron csapott a célba, 6 óra 8 perces szuper idővel. Harmadikként Rudolf Tamás (csika) futott be.

A hölgyeknél Lubics Szilvia érkezett elsőként a célba, bizonyítva, hogy a jó futó terepen is jó :) Őt csupán néhány perccel lemaradva Szimandl Anita majd Tóth-Varga Judit követte.

A Fun Run távon Eördögh Ákos és Ambrus Petra diadalmaskodtak.

Az idei időjárás kedvezett a futóknak, a tél már visszavonulóban van, így többnyire jól futható terepet és szépséges, tavaszias hátteret nyújtott a Bükk.

Forrás: Edzésonlinefb share