Usain Bolt soha nem látott rekordra készül

A világ legjobb sprintere, aki többek között azzal a céllal vágott neki az edzéseknek, hogy 2016-ban 19 másodpercen belüli időre javítja a 200 méter világcsúcsát.


"Ez az egyik legfőbb célom, nagyon szeretném, ugyanakkor talán ez az egyik legkomolyabb feladat. Tökéletes napra, tökéletes versenyre van hozzá szükség" - mondta Bolt, aki 19.19 mp-cel tartja a félkörös táv csúcsát.

A jamaicai sztár duzzad az önbizalomtól, hiszen idén úgy tudott mindkét vágtaszámban és a sprintváltóval is világbajnok aranyérmet szerezni, hogy rengeteg sérülés hátráltatta.

"Összehasonlíthatatlanul jobb helyzetből kezdtem meg most a munkát, mint egy éve, úgyhogy csak előre nézek" - közölte Bolt, aki a pekingi vb-n 100-on és 200-on is legyőzte Justin Gatlint, megszakítva az amerikai kétéves veretlenségi sorozatát. "Gatlin azt nyilatkozta, hogy egyre közelebb van hozzám, de én ennek tudatában még jobban koncentrálok."

A hatszoros olimpiai és 11-szeres világbajnok Bolt jövőre a riói olimpián az első atléta lehet, aki sorozatban háromszor nyeri meg a 100 és a 200 méter olimpiai aranyérmét.


Forrás: MTI
Fotó: breakingnews.iefb share