Kilométergyűjtés Szentiván éjjelén

Februárban "Télűző", tavasszal "Virtuális Vivicittá" néven hirdettünk kilométergyűjtést. Mostani akciónkat Szentiván éjhez, június 23-24-hez kötjük, amikor a leghosszabb a nappal és a legrövidebb az éjszaka. Szombaton és vasárnap is csak háromnegyed 9-kor megy le a Nap. A hagyomány szerint az emberek ilyenkor tüzet gyújtanak, parazsat ugranak, beszélgetnek, együtt vannak. Töltsük együtt mi futók is ezeket az estéket!

Szervezzünk futó összejöveteleket, gyújtsunk tüzet, fáklyát vagy gyertyát, kapcsoljuk be a fejlámpát, vagy éppen gyűjtsünk szentjánosbogarakat és induljunk együtt futni. Ezeken a varázslatos estéken ne a táv, hanem az együttlét legyen a lényeg. Fussunk minél többen együtt ezen a két estén az ország különböző pontjain: sok kicsi sokra megy!

Mindezt most összekötjük egy kis játékkal!
Ilyen még nem volt: égtájak vetélkedése - Kelet és Nyugat csatája.

Az online kilométergyűjtő oldalon - amit jövő hét végén teszünk elérhetővé a honlapon - jelölheted, hogy az ország keleti vagy nyugati felében futottál Szentiván hétvégéjén. Választóvonal a Duna, tehát a fővárost is két égtájra osztjuk, így megtudhatjuk, hogy Kelet vagy Nyugat volt-e aktívabb ezeken a különleges estéken. Keleten vagy Nyugaton lobban-e lángra több futó tűz Szentivánkor? Hajrá Nyugat! Mindent bele Kelet!

Figyeld a Szentiván éji kilométergyűjtésről szóló további híreket honlapunkon! Hamarosan megtudhatod, hogy a BSI Futónagykövetei közül kik szerveznek közös esti futásokat Szentiván hétvégéjén! Ha te szervezel ilyet és ezt meg akarod osztani másokkal is, írd meg a helyet, időpontot, a tervezett távot és mi segítünk.fb share