Lénárt Gábor csúcsdöntésre készül

Lénárt Gábor ötödik Generali Duna-parti Futógálájára készül. A főváros VII. kerületében élő informatikus minden versenyen élete legjobbjára törekszik, ahogy most is.

"Remélem, hogy idén nem fordul elő a tavalyi eset, amikor is a kezemben volt a rajtcsomag, de a hirtelen jött vihar miatt mégis le kellett mondanom a részvételt" - idézte fel az elmúlt évi eseményeket Gábor.

- Hogyan készülsz a 7. Generali Duna-parti Futógálára?

- Saját elképzeléseim szerint alakítom ki az edzésprogramomat, melyet az egyes versenyekre hangolok. Néhány perc sétára lakom a Városligettől, így hét közben itt gyakorolok, a hosszú futások a Margitszigeten zajlanak. Reggel egyszerűen nem bírom rávenni magam az edzésekre, ahogy sötétben sem szeretek futni, így marad a késő délután, nyáron pedig szerencsére este 8 körül is világos van még. Külön öröm számomra, hogy barátnőmet is sikerült lecsalnom néhányszor a Városligetbe, igaz az eső miatt most pihen, de az Újpesti rakparton szurkolóként mindenképpen jelen lesz. És ki tudja, talán egyszer nevezni is fog!

- Van valami konkrét cél, amit el szeretnél érni az Újpesti rakparton?

- Egyértelműen a legjobb időmet szeretném futni! Így vagyok ezzel minden alkalommal, az elmúlt években a Generali Futógálán csak egyszer nem tudtam javítani egyéni csúcsomon. Alapvetően a felkészülésen múlik minden, hogy mennyi időm van munka mellett, és milyenek az időjárási viszonyok. Bízzunk benne, idén nem lesz hátráltató tényező.

- Szerves része az életednek a sport?

- Sosem voltam egy otthonülő típus, számos sportágat kipróbáltam már. Jelenleg a futás mellett bokszolok és konditerembe járok, ám az úszást is szeretném beiktatni a programba, mivel a Velencei-tó átúszását tervezgetem. A futással még a katonai főiskolán kerültem kapcsolatba: egy futóbolond katonatársam kapacitált, és az sem volt utolsó szempont, hogy katonaként ingyenesen állhattunk rajthoz. Néhány év kimaradt utána, azonban 2000-ben hiányzott a versenyek atmoszférája, és maga a futás is, ezért visszatértem. Azóta folyamatosan rajthoz állok a különböző versenyeken.fb share