Magyar atlétikai hírek: Baji, Kiss, Fazekas, 4x400-as váltó

Baji Balázs 110 m gáton megfutotta az olimpiai indulási A szintet a Prágában rendezett atlétikai versenyen. Kiss Dániel Moszkvában győzött ugyanebben a számban. Meghívták a magyar 4x400-as váltót az Eb-re.

Baji Balázs
Baji Balázs 13.51 mp-es idővel másodikként ért célba az amerikai Tyron Akins (13.41 mp) mögött - a viadal honlapja szerint. Balázs eddig B szinttel rendelkezett, de az nem jelentett volna számára londoni indulást, mivel ugyanebben a számban Kiss Dániel már korábban A szintet ért el. A szabályok szerint B szinttel egy versenyző indulhat, de csak akkor, ha nincs A szintes. Az erősebb szinttel három versenyző szerepelhet egy számban. Ezzel 19 fősre nőtt az olimpiai atlétacsapat.

Kiss Dániel, Fazekas Róbert Az Eb-bronzérmes Kiss sérülés és betegség miatt csaknem egy évet nem versenyzett, hétfőn viszont győzelemmel tért vissza: Moszkvában 13.53 mp-es idővel nyert. Az orosz fővárosban jól szerepelt a szintén olimpiai induló Fazekas Róbert is, aki 63,24 méterrel második lett diszkoszvetésben. A versenyen 400 méteren rajthoz állt Deák Nagy Marcell is, aki 47.21 másodperces idejével futamában az utolsó lett.

4x400-as váltónk az Eb-n Korábbi eredményei alapján az Európai Atlétikai Szövetség (EAA) meghívta a magyar 4x400-as férfi váltót a június 27. és július elseje között Helsinkiben sorra kerülő Európa-bajnokságra. A magyar szövetség keddi tájékoztatása szerint így a csapat a kontinens legjobb 16 stafétája közé került. Ebben a számban a magyar mellett az orosz, a belga, a brit, a német, a lengyel, a francia, az olasz, az ukrán, a spanyol, a holland, a török, az ír, a cseh, a görög és a finn négyes küzdhet meg egymással.

Forrás: Edzésonlinefb share