Merényi Tímea második a hegyifutó világkupa sorozatban

Múlt hétvégén zajlott a hegyifutó világkupa sorozat idei utolsó versenye, amelyen a ranglistavezető Merényi Tímea ugyan nem állt rajthoz, de összetett pontszámával a sorozatban második helyen végzett.


Ideális időjárási körülményekre és nagyon erős mezőnyre készültek a rendezők az október 3-án megrendezett világkupa futamon Smarna Gorában, ám az időjárás vicces kedvében volt, és a napokig tartó száraz időszakot többórás zuhogó eső törte meg, közvetlenül a rajt előtt, így csúszós, sáros pályára lehetett számítani.

A mezőny erős volt, ám végül az eritreai futók nélkül zajlott le a verseny, ugyanis nem sikerült vízumot szerezniük. Jelen volt azonban az idei hegyifutó világbajnok, az ugandai Fred Usobo és a VB címe mellé egy világkupagyőzelmet is begyűjtött. A 10 kilométeres hegyi pályát 42:46 idővel teljesítette.

A dobogón a Vb-bronzérmes Robbie Simpson állhatott fel a második helyre, őt az olasz Alex Baldaccini követte. A világkupa sorozatban a brit Andrew Douglas szerezte meg az összetett győzelmet 285 pontot gyűjtve.

A hölgyek versenyében Sarah Turnstall végzett az élen, ebben a fordulóban és összetettben is. 52:59 idővel elsőként szakította át a célszalagot, mögötte az olasz Alice Gaggi végzett, a harmadik helyen pedig a lengyel Dominika Wisniewska-Ulfik.

A világkupa sorozatban Turnstall ezzel a győzelmével (350 pont) megelőzte az eddig listavezető Merényi Tímeát (280 pont), aki nem állt rajthoz az utolsó fordulóban, így be kellett érnie egy második hellyel.


Forrás: edzesonline.hu
Fotó: mob.hufb share