Miklósa Erika jótékonysági estje az atlétikáért

Gyönyörű koncerttel ajándékozta meg Miklósa Erika a fiatal atléták támogatására meghirdetett jótékonysági est közönségét. A dallamok, áriák áradó lendülete, a zenei hangulatok varázsa sokáig elkíséri azokat, akik részesei lehettek az élménynek.

A koncert meglepetéssel kezdődött; a köszöntő szavak során elhangzott a bejelentés, miszerint a Gyulai István és Zsivótzky Gyula Alapítvány a Magyar Atlétikáért kuratóriumának elnöki tisztét a jövőben Miklósa Erika látja el.
"-Soha nem szűnt meg az atlétika az életemben-mondta a Kossuth-díjas művésznő az előadás után. - Sok mindent köszönhetek a sportnak, úgy vélem, hogy a sport és a művészet egyáltalán nem választható el, összetartozó két dolog. Akár a kitartásom, szorgalmam, az hogy jó kondiban vagyok, nagyon jót tesz annak, hogy a színpadon jól tudok létezni. Most hosszútávfutóként működöm, mint amatőr. Szerintem a maraton és az operaéneklés teljesen egy és ugyanaz. Hogy erre a színtérre kerülhettem, mindenféleképpen az a vágyam teljesült, hogy kapcsolatba kerülhettem az atlétikával ilyen közelről, szakmai szinten is. Ez nagy örömömre szolgál. Minden erőmet arra fogom tartalékolni, hogy előre mozdítsam a fiatalok, az utánpótlás nevelését, olyan felkészülésben legyen részük, hogy valahol ne vesszenek el útközben. És természetesen ezt az eszközt, hogy ismerté váltam az országban - ezt erre is fogom használni. Ahogy eddig is tettem a látássérülteknél; vagy akár mint civil egyesület elnöke, és sok más tevékenységben. Én tényleg nagyon boldog vagyok, mert - ahogy mondtam a koncert közben is - egy kör zárult be, valahol most nyugodtam meg, hosszú évek után. Mint profi sportoló nem teljesíthettem ki a karrieremet. Igazából a másik, a művészet segített és az a híd, ami a sport és a művészet között felépült és remélem, hogy ez biztos alapokon áll. Úgyhogy állok a szolgálatába az atlétikának!"

A koncert ráadásszáma után is maradt még meglepetés. Ezen az estén adta át Miklósa Erikának a nemzetközi Willi Daume Fair Play trófeát Kamuti Jenő, a bizottság elnöke.

Forrás: MASZfb share