Mindenki a maga súlycsoportjában

Igazán kreatív csapatneveket választott a 17. K&H olimpiai maraton váltóra a Légiközlekedési Igazgatóság. A Légügyesek mellett a napi aktualitással bíró Száguldó Vulkáni Hamu és az Ági Hárem is rajthoz áll május 16-án a Kossuth téren. A miniváltó hátteréről Cserné Horváth Rita úgy fogalmazott: Ági kolléganőnk mellé két fiút "szerződtetünk".

- Mekkora hagyománya van a sportnak a Légiközlekedési Igazgatóságnál?

- Olykor szervezünk kirándulásokat, bár bevallom ezt a szabadidős tevékenységet nem kifejezetten sorolom a sport kategóriába. Néhányan rendszeresen úsznak, ám versenyszerűen egyedül a futás szerepel nálunk. 2007-ben Horváth Anikóval neveztünk egy Coca-Cola futásra, akkor döntöttünk úgy, a kollégákat is be lehetne vonni. 2008-ban egy teljes csapatot tudtunk összeszedni, tavaly pedig már két miniváltónk is volt, ahogy idén is három csapattal neveztünk, összesen húszan. Azért választottunk különböző távokat, hogy mindenki a maga "súlycsoportjának" megfelelően tudjon rajthoz állni. Nem törekszünk első helyre, de magunkhoz képest mindenki kifutotta magából, amennyire képes. Van közöttünk tájfutó, aki közli, hogy húsz percen belül itt leszek, és nem csak a levegőbe beszél. De átlagban 5-6 perces kilométerekre vagyunk ráállva.

- Hogyan sikerült összeszedni a csapatokat?

- Elsősorban a szurkolói kollégáinkat ragadta magával a verseny hangulata. Nézőként is lelkesek voltak, és ez a tulajdonságuk megmaradt a mai napig. A zenekarok, és nem utolsó sorban az ajándékcsomagok is motiválták őket. Egyik kedves kolléganőnk eddig összes versenyünkön ott szurkolt, pedig vidékről érkezik, hogy lefotózhasson bennünket a célban. Egy-egy megmérettetés után élménybeszámolót tartunk, megveregetjük egymás vállát, hogy másnap feltöltődve érkezzünk meg munkába, és megoszthassuk a többiekkel élményeinket.

-Miért, van bármi visszhangja a cégen belül a maratonváltónak?

- Még verseny előtt is! Az elmúlt napokban már egyre többen újságolják nagy örömmel, hogy állnak a felkészülésben, és egyre gyakrabban beszédtéma a vasárnapi megmérettetés. Korábbi versenyeinkről az intraneten már írtam cikkeket, és néhány naponta lelkesítő e-maileket küldök körbe a többieknek. Tavaly decemberben egyébként még összesítő táblázatot is kitettem a faliújságra, így mindenki láthatta: ki, hogyan fut a cégnél. Külön örülünk annak, hogy a cégvezetés támogat bennünket, a nevezés díját például az előző években visszatérítették.fb share