Múzeumok a SPAR Budapest Maraton mellett - Magyar Természettudományi Múzeum

Október 2. és 31. között a SPAR Budapest Maraton bármely távjának rajtszámával 50 százalékos kedvezménnyel látogathatók a Magyar Természettudományi Múzeum időszaki kiállításai.

Maraton után múzeumba! Gyerekeknek, fiatalabbaknak, családoknak és rajtuk kívül úgy általában mindenkinek ajánljuk a Természettudományi Múzeum időszaki kiállításait, amelyek október végéig 50 százalékos kedvezménnyel látogathatók a SPAR Budapest Maraton bármely távjának rajtszámával. Ismerd meg a Természettudományi Múzeumot!

Magyar Természettudományi Múzeum - A természet csodáinak palotája

A több mint 200 éves múzeumban ma már mintegy tízmillió tárgyat őriznek: ásványokat, kőzeteket, őslények kövületeit, növényeket, állatokat és emberi maradványokat. A fogadótér kupolájában egy barázdás bálna felfüggesztett 2 tonnás csontvázát, a Kupolacsarnokban Afrika papirusz mocsarait, a múzeum üvegpadlója alatt a korallzátonyok csodálatos élővilágát csodálhatják meg a látogatók. A falba süllyesztett akváriumokban, összesen 13.000 liter vízben élő halak, korallok fogadják a belépőket.

A hatlábúak birodalma című időszaki kiállítás a legnépesebb állatcsoport, a rovarok titokzatos világába kalauzolja el a látogatókat. Szó szerint nagyító elé vesszük ezeket a kicsi élőlényeket, a számtalan rovarpreparátum mellett a nagy méretű rovarmakettek, a szakértők által írt ismertetők és az interaktív játékok ígérnek igazi családi időtöltést. A kisebbek cincéreket öltöztethetnek, játszhatnak scrabble-t a lepkeszárnybetűkkel és elmélyedhetnek a rovarrekordokban, de hogy a nagyobbak se unatkozzanak addig, a 18 éven felüliek felderíthetik a bűnügyi rovartan rejtélyeit.

Az Ész-leletek címet viselő időszaki kiállításban többszáz éves eredeti gyűjteményi tárgyak segítségével azt a történeti ívet mutatjuk be, amely az alapító-gyarapító természettudósok úttörő munkásságán, a múzeum számára gyűjtött természeti értékeken, a különböző gyűjteményeken át, a XIX. században induló tudományágak, tudós társaságok, természettudományos lapok fejlődésén keresztül a XXI. századi, modern természetrajzi-természettudományos kutatásokig terjed.

Ezekkel és még sok érdekességgel várja látogatóit a Természettudományi Múzeum.

www.nhmus.hufb share