Napsütésben futott Szeged

A napfény városa nem cáfolt rá nevére - verőfényes napsütés és 22 fok, vagyis csodálatos futóidő köszöntötte szeptember 17-én, szombaton a 6. K&H olimpiai futónapok 3800 résztvevőjét Szegeden.

A futók már reggel 8 órától érkeztek az idei új versenyhelyszínre, a Széchenyi térre. Ahogy egyre többen vették át a rajtszámukat és az esemény egyedi, emblémázott pólóját a versenyközpontban, úgy kezdett el bekékülni a tér és környéke. Iskolai csapatok, családok, baráti társaságok tűzték fel a rajtszámukat saját vagy társaik pólójára a fák árnyékában. Az indulókat Ménesi Mariann, a helyi Mozgásterápia Centrum edzője melegítette be, ezzel megalapozva a jó futóhangulatot. A szegedi 6. K&H olimpiai futónapok rajtjelét Skaliczky László, a Pick Szeged kézilabda csapatának edzője adta meg. A mezőny több mint 4 és fél percig rajtolt.

A 3,2 kilométeres távon, mely megkerülte Szeged belvárosát a Tisza-part érintésével, Szelepcsényi Zsolt ért célba elsőként 9:47-es idővel. A hölgyeknél a Biacsi ikernővérek szakították át a célszalagot, szinte azonos idővel, ám most Bernadett előzte meg Ilonát.
A népes futómezőny további közel fél órán keresztül érkezett meg a célba. Volt, aki a nyakában hozta gyermekét, mások indián szökelléssel ugrottak be a célkapu alatt, jöttek babakocsis apukák, nagyszülők az unokáikkal kézen fogva. Voltak olyan résztvevők, akik a mai futásukat Velky Péter, a Pick Szeged kézilabda csapat súlyos sérülést szenvedett játékosának gyógyulásáért ajánlották.

Az esemény egyben a Szegedi Tudományegyetem egyéni bajnoksága is volt, ahol a férfiak dobogósai megegyeztek az egyéni abszolút verseny nyerteseivel. Az egyetemi bajnokság női győztese Vlocskó Noémi lett. A dobogósok mellett a sorsolás győztesei is nyertesnek mondhatták magukat - 8 szerencsés futó kapta a Timex, illetve a K&H ajándékait.

A K&H olimpiai futónapok sorozata áprilisban Dunaújvárosban kezdődött, majd májusban Kecskeméten és Veszprémben folytatódott. A sorozat a szegedi futás követően másnap, szeptember 18-án Kaposvárott zárul.

Eredmények:
Női:
1. Biacsi Bernadett, SZVSE, 10:36
2. Biacsi Ilona, SZVSE, 10:37
3. Imréné Kiss Ágnes, SZVSE, 11:21

Férfi:
1. Szelepcsényi Zsolt, Titán TC, 9:47
2. Kószó Barnabás, Titán TC, 9:55
3. Badar Gergő, 9:58

Szegedi Tudományegyetem egyéni bajnokság eredmények:
Női:
1. Vlocskó Noémi, SZTE-JGYPK, 12:22
2. Fekete Szeréna, SZTE-JGYPK, 12:43
3. Resál Zsanett, JAT Titán, 12:56

Férfi:
1. Szelepcsényi Zsolt, SZTE, Titán TC, 9:47
2. Koszó Barnabás, SZTE-JGYPK, Titán TC, 9:55
3. Badar Gergő, SZTE-JGYPK, 9:58

Iskolák mozgósítási versenye, szegedi intézmények:
1. Deák Ferenc Gimnázium: 515 fő
2. Tabán Általános Iskola: 350 fő
3. Radnóti Miklós Gimnázium: 327 fő

Iskolák mozgósítási versenye, Szeged környéki intézmények:
1. Kiss Ferenc Általános Iskola, Ásotthalom: 101 fő
2. Kisteleki Általános Iskola: 60 fő
3. Algyői Általános Iskola: 35 főfb share