Négygyerekes anyuka a Coca-Cola Női Futógálán

Négy gyerek mellett szinte lehetetlen egy komolyabb felkészülés. Gáldi-Kugler Ildikó ráadásul egyéves ikrek mellett döntött úgy, hogy most vasárnap egyéniben teljesíti a 15. Coca-Cola Testébresztő Női Futógála tíz kilométeres távját.

- Első alkalommal neveztél a Coca-Cola Testébresztő Női Futógálára, holott az elmúlt években számos versenyen rajthoz álltál már. Hogyhogy kimaradt eddig ez a megmérettetés a sorból?

- Valójában már gyerekkoromban is indultam több alkalommal, de elsősorban a tenisz volt a fő sportágam. Ezeket a versenyeket annak köszönhettem, hogy az alapozás során jó eredményeket tudtam elérni. Kezdetben 800 méteren, váltóban futottam, csak 1985-ben volt az első hosszú távú megmérettetésem egy olimpiai ötpróbán. Később kosarazni kezdtem, jelenleg is inkább ez a sportág dominál.

- Akkor perpillanat mi motivált a nevezésre?

- Szeptember első hétvégéjén a férjem teljesítette a Nike Budapest Félmaratont. Én magam is ott voltam a Városligetben, és ismét megtapasztaltam az ilyen utcai futóversenyek hangulatát. Jó érzés volt látni, hogy ennyien tudnak lelkesedni valamiért, ezért úgy döntöttem, hogy még ősszel én is elindulok valahol. A maraton nem jöhetett szóba, ezért a 10 kilométer mellett döntöttem.

- Hogyan tudtál felkészülni ilyen rövid idő alatt?

- Négy gyerek mellett nehéz kihívás bármilyen komolyabb edzésmunkát is elvégezni, ráadásul 1 éves ikreim egész napos felügyeletet igényelnek. Kosarazni este 9-kor szoktam, mikor már alszanak, és emellett hétvégenként olykor elindulok egy-egy versenyen. Az pedig már nagy szó, ha időnként eljutok teniszezni is. A szabadság alatt a balatoni nyaralónk mellett azért, ha tehetem, beiktatok néhány rövidebb edzést is. Utoljára három éve futottam ekkora távot, de bízom benne: nem lesz semmi probléma.

- Ilyen körülmények között mit vársz magadtól most vasárnap?

- Az ötezret 24 perc alatt teljesítem, így ha egy órán belül érek célba, akkor már nagyon boldog leszek. Természetesen, ha ez nem sikerül, akkor sem fogok a kardomba dőlni, hiszen elsősorban a futás, sőt, az együttfutás örömén lesz a hangsúly a hétvégén. A nagyobbik gyermekeim feltehetőleg nem, de a férjem és a két pici biztosan ott lesz velem a Városligetben. Futás közben zenét sosem hallgatok, inkább gondolkozom és figyelem a környezetet. Remélem, sok néző lesz, az pedig külön spannol, hogy kizárólag nők fognak futni mellettem.fb share