Sikeres adománygyűjtést rendezett a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány a 27. SPAR Budapest Maratonon

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány is sikerrel zárta adománygyűjtő akcióját a 27. SPAR Budapest Maratonon: az önkéntesek és a bohócdoktorok a szombati nevezés és tésztaparti, valamint a verseny napja alatt összesen 402 605 forintot és 53,75 eurót gyűjtöttek.

A bohócdoktorok és az alapítványnak gyűjtő önkéntesek szombat déltől késő délutánig, vasárnap pedig reggeltől az esemény végéig járták a versenyközpontot adományt gyűjtve. A futók és a szurkolók adakozó kedve és segítő szándéka olyannyira magas fokú volt, hogy a két nap alatt összesen 402 605 forintot és 53,75 eurót gyűjtöttek gyűlt össze a beteg gyerekek és az idősek megsegítésére. Ezen felül a Lufthansa City Center Morea Travel Kft. munkatársai is értük futottak, és részvételükkel az alapítvány 10 új nevezőt szerzett a rendezvénynek, őket pedig 100 000 Ft összeggel támogatta a Kft. A futás alatt és a versenyközpontban pedig sokan viselték az adományért cserébe kapott piros orrot, ezt a futók és a szurkolók mindenhol megcsodálhatták.

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány visszatérő vendége a BSI eseményeinek, első alkalommal a 2009-es Balaton Maratonon gyűjtöttek.fb share