Színházak a SPAR Budapest Maraton mellett - Bárka Színház

A 26. SPAR Budapest Maraton alkalmával több színház biztosít kedvezményeket, vagy vesz részt az iskolai díjazásban. Ismerd meg a Bárka Színházat,ami összesen 40 darab belépőt ajánl fel iskolai csoportoknak Párkák című előadására!

A Bárka több mint színház. Igazi közösségi hely, ahol találkozhatnak mindazok, akik szeretik a színházat, kiállításokat, koncerteket, irodalmi esteket. És a Bárka támogatja a SPAR Budapest Maratont azáltal, hogy iskolai csoportoknak ajánlott fel összesen 40 darab belépőt a Párkák című darab október 31-i előadására. Iskolák, figyelem! Ugye, jöttök a SPAR Budapest Maratonra? A nyeremény egy előadás lehet a Bárka Színházban.

A Bárka Színház friss, élő, közérthetőségre törekvő színház és befogadószínház kíván lenni. Célja magyar ősbemutatók, illetve új külföldi drámák bemutatása. A budapesti Bárka Színházat 1996-ban alapította a Józsefvárosi Önkormányzat, a társulat 1997 őszén kezdte el munkáját. A Bárka épülete műemlék jellegű, mely még a század elején az itt működő Ludovika vívótermeként funkcionált. 1999 szeptemberében Göncz Árpád és Törőcsik Mari nyitotta meg a Bárka felújított, átalakított épületét, melyben négy játszóhely található. A Bárka Színház igazgatója Seress Zoltán. Színésztársulata 13 művész. Itt játszik többek között Mucsi Zoltán, Kálid Artúr és Varjú Olga.

A Párkák című darabról így vall Göttinger Pál rendező: "A témát a görög-római mitológiából vesszük. Nem is annyira a tanító/nevelő szándékot tartottuk szem előtt, nem gondoltuk, hogy az előadásnak át kéne vennie a rendhagyó irodalomtörténet-óra szerepét, inkább azért örültünk meg ennek a találatnak, mert e mitologikus szereplők jellemvonásainak megértése, az egyes (esetlegesen kreált) szituációkban való viselkedésük, reakciójuk ábrázolása olyan ismeretekkel ruházza föl a fiatal nézőt, aminek bármikor hasznát veheti később - az esszenciális téma nagyon is alkalmas erre. Jól látszik, ki szerelmes, ki öntelt, ki irigy, ki odaadó, ki ostoba - és aztán mi történik vele, merre változik."

www.barka.hufb share