Talma szeret futni!

Az nem vitás, hogy a 2007-ben világbajnoki címet szerző Talmácsi Gábor az egyik leggyorsabb magyar sportoló. Azt azonban kevesen tudják, hogy Talma motor nélkül is szélvészgyorsan rója a kilométereket. A Blikk Fitt-csapat tagja, Papp Gábor, a Blikk divízióigazgatója a héten elvitte egy körre az idén a Moto2-ben szereplő versenyzőt, akiről kiderült: 21 perc alatt teljesíti az 5,3 km-es távot a Margitszigeten!

Nagyon szeretek futni. A fizikális felkészülésemhez is szükséges, ráadásul remek kikapcsolódásnak tartom, ha futhatok egy-két kört a szigeten - mesélte még a bemelegítés közben Talma. - Gyakran a versenyek előtt is úgymond "befutom" a pályákat, így nézem meg, hogy milyen átépítéseket végeztek az aszfaltcsíkon az előző évhez képest. A Right Guard Dakar-csapat színeiben a közelmúltban a terepralit is sikeresen kipróbáló Talmácsi többnyire szabadban, atlétikai pályán vagy a szigeten fut.

- A Margitsziget valóban Budapest zöld szíve, én magam gyakran csak wellness-szigetnek hívom, annyira feltöltődöm egy-egy futás után - árulta el Talma. - Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy heti két-három alkalommal kocogjon, sétáljon itt!

A Blikk Fitt újságírója, Gábor persze a közös futás során megtapasztalhatta, hogy Talma nem sétál vagy kocog, hanem valósággal száguld. - A rekordom 21 perc volt, de többnyire 24 perc körül futom a szigetkört - mesélte a motorversenyző. - Ez néhány perc bemelegítéssel és nyújtással is csak fél óra. Ha viccelődni akarnék, azt mondhatnám, még fizetnem sem kell, mert a Margitszigeten az első 30 perc parkolás ingyenes. S hogy mi Talmácsi remek teljesítményének titka? Talma vallja, hogy a rengeteg edzés mellett profi időt a motor és a futópályán is csak profi felszereléssel érhetünk el. A kezdő és a haladó futóknak is azt tanácsolja, hogy hozzá hasonlóan mindig megfelelő sportfelszerelést válasszanak.

- A legfontosabb egy jó futócipő, erre nem szabad sajnálni a pénzt - szögezte le Talma a közös futást követő nyújtás alatt. - Rossz cipőben ugyanis élmény helyett inkább szenvedés a sportolás. Ügyeljünk rá, hogy a ruha is kényelmes legyen. Az igazán megszállottak fejlődésében pedig olyan kiegészítők is sokat segítenek, mint a pulzusmérő óra vagy az a Phiten nyaklánc, amit én is viselek, s amelynek apró titángolyói segítik a nyaki vérkeringést.

Forrás: Blikk Fittfb share