Vajda Attila olimpiai bajnok a Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futásról

A szombati nyárbúcsúztató futóbulin futni fog Vajda Attila olimpiai bajnok kenus és Varga Tamás világ- és Európa-bajnok evezős is. Tamás egy korábbi videónkban már beszélt az eseményről (itt megnézheted), most Attilával készítettünk egy rövid interjút.

- Milyen a kapcsolatod a futással?
- Szoros, hiszen az edzésekhez és a jó eredményhez nélkülözhetetlen a futás. Kiskorom óta az edzéstervem szerves részét képezi télen-nyáron. Az állóképességi sportágakhoz - mint amilyen a kenu is - nagyon fontos a jó keringés, amelyet sok futással lehet biztosítani.

- Szoktál-e utcai futóversenyeken indulni?
- Sajnos ritkán tudok részt venni rajtuk a zsúfolt versenyidőszakom miatt, de természetesen, ha tehetném, szívesen népszerűsítem a futást a tömegfutóversenyek által. Legutoljára az EDF DÉMÁSZ Ötpróba London 2012 elnevezésű rendezvénysorozat szegedi futóversenyén vettem részt Horváth Gábor világbajnok kenussal együtt, aki szintén az EDF DÉMÁSZ Szeged Vízisport Egyesület tagja. Nagyszerűen éreztem magam, annak ellenére, hogy a reggeli edzésem után futottam több száz ötpróbázóval.

- Mit gondolsz a Nyárbúcsúztató 16. EDF Éjszakai Futásról?
- Rendkívül látványos és hangulatos, ahogy a város az autókról a futócipőkre vált. Csak ajánlom mindenkinek, hogy próbálja ki, milyen a Budapest belvárosában éjszaka futni, több ezres tömegben.

- Van-e elvárásod saját magaddal szemben a szombati esemény kapcsán?
- Nincs különösebb elvárásom. A jó közérzetért jól esik az esti kocogás és a kivilágított főváros látványa önmagában is felemelő.

- Mire készülsz a saját sportágadban?
- A jövő évben lesz a Londoni Olimpia, ahol aranyérmet szeretnék szerezni. A hátralévő idő nem túl sok, de az elvégezendő munka annál több. Bízom a jó felkészülésben és a jó eredményben.fb share