A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség a Telekom Vivicittán

A Telekom Vivicittán a Speciális Olimpiai Szövetség tevékenységébe is bepillantást nyerhetsz. Ismerd meg a Szövetség céljait, küldetését, keresd képviselőit a kiállítók területén, a Telekom Vivicittá hivatalos ásványvize, a Szentkirályi standjánál.

A Szövetség küldetése, hogy egész éven át tartó, rendszeres edzés- és versenyprogramot biztosítson a nyolcéves, illetve annál idősebb értelmi fogyatékossággal élő és halmozottan sérült emberek számára.

A Szövetség tevékenységéről bővebben:

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség 1989 óta akkreditált tagja a Special Olympics Internationalnek. Az anyaszervezetet 1968-ban hozta létre Washington D.C.-ben a híres Kennedy család tagja, Eunice Kennedy Shriver. Mára a Földet behálózó nemzetközi mozgalommá nőtte ki magát, melyet 169 országban 5 355 245 sportoló, 1 147 292 edző és önkéntes működtet. A Szövetség sportolói világversenyeken is sikerrel szerepelnek. 2017 márciusában az ausztriai Speciális Olimpia Téli Világjátékokon 13 arany-, 6 ezüst- és 9 bronzérmet nyertek a magyar küldöttség tagjai, akik minden sportágban szereztek érmet.

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetségnek 90 tagszervezeten keresztül több mint 2000 leigazolt sportolója van. 15 nyári és 5 téli sportágat kínálnak, valamint az ún. motoros aktivitási tréning programot azoknak a súlyosan, halmozottan sérült sportolóknak, akik a hivatalos sportágakban nem tudnak részt venni.

A szervezet célja az, hogy a sporton keresztül erőt adjanak a tagoknak, miközben az őket körülvevő világ szemléletét is formálják, és közösségeket fejlesztenek. Olyan társadalomért dolgoznak, ahol minden ember - a képességeitől függetlenül - elfogadott, szívesen látott és értékén kezelt. Tevékenységük sportolóközpontú, családcentrikus és önkéntesek által vezérelt.