Kékestető megtelt ma éremmel

Több mint kétezer csúcshódító mert nagyot álmodni 2018-ban, szombat délelőtt ugyanis 2100 nevezővel rajtolt el a 21. Kékes Csúcsfutás.

Az időjárás kis híján megviccelte a futókat, akik szentül hiszik, hogy a futást is csakis a csúcson érdemes abbahagyni. Korán reggel kétszer is nekikezdett az égi áldás, hogy átmossa a Mátrafüred és Kékestető közti futóútvonal aszfaltját. Szerencsére a rajt időpontjában a szemerkélő esőn kívül más már nem történt, így végül nyár elején ideálisnak mondható, kissé borult időben vághatott neki a több ezer fős mezőny a 11,6 kilométeres távnak, amely 671 méter szintemelekdést leküzdve teljesíthető.A csúcshódításra elszánt mezőny olyan népes volt, hogy a torlódást elkerülendő két részletben rajtolt el, így kényelmesen elfért Mátraházáig a 24-es út, később a Kékestetői bekötőút aszfaltján.

A nagy mezőny előtt rajtoltak az örökifjú hetvenesek-nyolcvanasok, akik éltes koruk ellenére vagy azzal együtt hagyományosan üde színfoltjai a Kékes Csúcsfutás mezőnyének. Őket egy szintén korai rajttal a SUHANJ! Alapítvány népes csapata követte, akik ma is elsődleges küldetésük szellemében álltak rajthoz, mozgássérült mentoráltakat segítettek fel a csúcsra - sikerrel.Az ország tetejét célba vevő népes mezőny 11. 15-kor indult útnak. A mezőny közepe sokáig együtt, népes táborokban haladt, az eleje pedig - ahogy máskor is - jelentősen elhúzott a többségtől. Mátraháza előtt az olimpikon Csere Gáspár és Bogos Tamás fej-fej mellett haladt, a harmadik helyen pedig - kissé leszakadva - Khoór Bence haladt mögöttük. A befutás sorrendje végül:

1. Csere Gáspár 45:49
2. Bogos Tamás 47:11
3. Khoór Bence 48:44A nők mezőnyében az 1999 óta csúcstartó Staicu Simona ma a második helyen ért célba. Megelőzte őt Tiricz Irén, a harmadik helyen pedig Mihály Rékát köszönthette a Kékestetőn összegyűlt szurkolótábor, és a kirándulókból összeverődő népes közönség.

1. Tiricz Irén 57:02
2. Staicu Simon 57:44
3. Mihály Réka 58:45Kékestetőn, az 1014 méteren fekvő csúcskőnél - ahogy az szokás - az élboly megérkezése után még nagyon sokáig fotózkodtak a joggal boldog és büszke célba érkezők. Kígyózó sorok vártak arra, hogy fotósunk megörökítse futóéletük egyik legnagyobb kihívásának teljesítését. Kékestető megtelt élettel, éremmel...

Találkozunk jövőre is: #fentpacsi.

Részletes eredménylista idekattintva érhető el!

fb share