Hasznos tudnivalók a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonról

Ha ott leszel velünk vasárnap a szezonnyitó futáson, jó, ha tudod, hol van a versenyközpont, mikor lehet a helyszínen nevezni vagy rajtcsomagot felvenni, merre haladnak az útvonalak, hogy érdemes odajönni, mit tanácsolunk, hogy célba érj.

A 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton versenyközpontja a Városligetben lesz, a Petőfi Csarnok mögötti nagyréten felállított sátrakban, az Olof Palme sétány felőli oldalon. Itt találsz részletes információkat arról, hogy tudod megközelíteni a helyszínt, ha tömegközlekedéssel vagy ha autóval jössz.

A 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton távjaira a helyszínen is nevezhetsz, és ott is felveheted a rajtszámodat és a rajtcsomagodat:
- a félmaraton egyéni és páros indulói: szeptember 3-án 12:00-tól 18:00-ig, 4-én 7:00-től 9:30-ig,
- a Ligetkör indulói: szeptember 3-án 14:00-tól 18:00-ig, 4-én 10:30-tól 13:00-ig,
- a Fuss Budapest Trio indulói: szeptember 3-án 12:00-tól 18:00-ig. Erre a távra szeptember 4-én már nem lehet nevezni vagy rajtcsomagot felvenni!

Egyéni félmaraton, félmaraton párban, Fuss Budapest Trió bemelegítés: 09:30-09:40, Varró Gyula, a Coca-Cola Testébresztő program vezető edzője tartja
Egyéni félmaraton, félmaraton párban, Fuss Budapest Trió rajt: 10:00
Ligetkör bemelegítés: 12:45-12:55, Varró Gyula, a Coca-Cola Testébresztő program vezető edzője tartja
Ligetkör rajt: 13:15

A félmaraton egyéni, páros és trió indulóinak idejét chip-pel mérjük, bokára rögzíthető tépőzáras szalagon kapjátok, és a csapatoknál váltáskor ezt kell átadni a következő futónak. Az egyéni indulók és a csapatok is egy darab chip-et kapnak, ennek letéti díját (1 db 1000 forintos bankjegy!!!) a rajtszám és chip felvételekor kell leadni. A chipet célba érkezés után a versenyközpont erre kijelölt, táblával jelzett asztalainál lehet majd visszaváltani 14 óráig.

A félmaraton, félmaraton párban és a Fuss Budapest Trio útvonalát itt tudod megnézni. Megmutatjuk, hol vannak a váltóhelyek, a frissítőállomások és zenei pontok, és hol mikor haladunk el.
Váltóhelyek:
- A félmaraton párban teljesítői a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Pesti alsó rakparton váltanak (11,4 km).
- A Fuss Budapest Trio első váltóhelye a Lánchíd budai hídfőjétől északra, a Halász utcai lehajtó déli oldalán, a lehajtó alján (5 km) lesz, a második a Pesti alsó rakparton, a Margit híd déli felhajtója előtt (12,8 km).

A Ligetkör útvonalát itt tudod megnézni.

A Nike Futóklub edzői és a Suhanj Alapítvány futói lesznek a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton iramfutói. Öt különböző célidőt lehet az iramfutókkal teljesíteni: 1:30, 1:45, 2:00, 2:15 és 2:30. Itt tudod megnézni a részleteket.

Adunk néhány jó tanácsot, hogy segítsünk az időjárásnak, a körülményeknek, a fizikai állapotodnak és felkészültségednek megfelelően teljesíteni a választott távodat!

Jó futást kívánunk, találkozzunk a Városligetben!



fb share