Jó tanácsok a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonra

Vasárnap indul a BSI őszi futószezonja, a 26. Nike Budapest Nemzetközi Félmaratonnal. Adunk néhány jó tanácsot, hogy segítsünk az időjárásnak, a körülményeknek, a fizikai állapotodnak és felkészültségednek megfelelően teljesíteni a választott távodat!

A futás, mint minden állóképességi sport, az előnyei mellett veszélyeket is rejt. Fontos, hogy mindenki tisztában legyen a saját képességeivel, edzettségi és egészségi állapotával és ezekhez igazítsa a verseny közbeni egyéni teljesítményét!

Különösen igaz ez szélsőséges időjárási körülmények között. A felelős döntést mindenkinek saját magának kell meghozni a saját maga érdekében!

A meteorológiai előrejelzések szerint a hétvégén derült, napos idő várható, délutánra akár 26-28 fokra is melegedhet a levegő. Számíts rá, hogy ez a nyári meleg alaposan megterheli szervezetedet.

Adunk néhány hasznos tanácsot, mire kell figyelni a várható időjárási viszonyok között:
- A rajt előtti időszakot lehetőség szerint töltsd árnyékos helyen!
- Igyál megfelelő mennyiségű folyadékot a rajt előtt! Használd ki a frissítőállomások kínálatát, gondoskodj a folyadékpótlásról! A frissítőknél a fejedre és a testedre is tudsz vizet locsolni, de legyél tekintettel futótársaidra, nem a frissítőállomásokon kell zuhanyozni!
- Erre a napra inkább világos futóruhát válassz és a sapkát se hagyd otthon!
- Használj naptejet!
- Hozhatsz magaddal kulacsövet, vagy fuss saját palackkal! Használd a rajtcsomagba kapott szivacsot!
- Nem feltétlenül kánikulában kell egyéni csúcsot futni. Ne feledd, a legfőbb szempont a biztonságos célba érkezés!

Jó és eredményes futást kívánunk mindenkinek!



fb share