28 éves világcsúcs dőlt meg női 100 gáton [videóval]

Kendra Harrison 12.20 másodperces világcsúccsal nyerte meg a 100 méteres gátfutást a londoni atlétikai Gyémánt Liga-viadalon. Mo Farah is villantott.Az amerikai sprinter a bolgár Jordanka Donkova 1988. augusztus 20-án felállított 12.21-es rekordját adta át a múltnak. Harrison május végén már nagyon közel került a csúcshoz, a eugene-i GYL-viadalon 12.24-gyel győzött, az amerikai válogató döntője azonban nem jött össze neki, így nem indulhat a riói olimpián. Érdekesség, hogy az óra nem állt meg azonnal a célba érkezésekor, és csak 12.58-at mutatott. A korrekció a riportert is meglepte...

A férfiak 200 méteres versenyében Usain Bolt magabiztos győzelmet aratott. A hatszoros olimpiai bajnok, a 100 és 200 méter világcsúcstartója a hónap elején combsérülés miatt orvosi felmentéssel visszalépett a hazája olimpiai válogatójától a 100 méter elődöntője után, de utóbb így is nevezte őt a jamaicai szövetség a nyári játékokra. Női 400 méteren a bahamai Shaunae Miller nagyszerű futással, az év legjobb eredményével végzett az élen.

A londoni atlétikai Gyémánt Liga-viadal második napján, szombaton Mohamed Farah hazai közönség előtt a világ idei legjobb eredményével nyerte a férfi 5000 métert. A szám olimpiai és világbajnoki címvédője - az augusztus 5-én kezdődő riói játékok egyik legnagyobb atlétasztárja - óriási fölénnyel, 12:59.29 perces teljesítménnyel diadalmaskodott.


Forrás: nso.hu

fb share