A London maratonon lépne előre a negyedik helyről Gyurkó Fanni

A riói olimpia női maratoni mezőnyében három magyar lehet ott, de már négyen is megfutották az olimpiai szintet. A MASZ beszélgetése a jelenleg negyedik helyen álló Gyurkó Fannival.


A Skóciában élő Gyurkó Fanni így nyilatkozott a szövetség honlapjának.

"Októberben, a Frankfurt maratonon szerettem volna olimpiai szintet futni. Jól ment a felkészülés, és a tavaszi 2 óra 43 perces London maraton után magabiztosan futhattam volna, de 2 nappal a verseny előtt megbetegedtem, ezért le kellett mondanom a versenyzésről. Így a szintteljesítés lehetősége eltolódott, ami elég nagy csalódást okozott.

Gondoltam arra, hogy ha felépülök a betegségből, futok még egy maratont az év vége előtt, de mivel Skóciában élek, innen nem lett volna egyszerű elutazni például az olaszországi maratonokra. Másrészt a szint teljesítése magában nem elég az olimpiai induláshoz, úgyhogy a minél jobb kvalifikációs idő reményében elhatároztam, hogy inkább végigcsinálom az itteni mezei futó szezont és az április végi London maratonra összpontosítok.

Amikor értesültem a szintmódosításról (2:45:00 lett - a szerk.), először meglepődtem, másodszor arra gondoltam, hogy ezzel számomra semmi nem változik, hisz jelen pillanatban csak a negyedik legjobb időm van a szintteljesítők között. Ennek ellenére egy kis lépéssel közelebb érzem magam a célhoz, ami még jobban motivál."

Az idei évre előretekintve így nyilatkozott: "Ahogy említettem a London maraton a nagy tavaszi célverseny. Erre felkészülésként a téli hónapokban mezei versenyeken indulok. A szezon zárása a skót mezei OB, ami az egyik célversenyem. Március, április környélén szeretnék futni két félmaratont és ezen kívül még lesz egy-két rövidebb utcai futó és pálya verseny, de ezeket csak edzőversenynek tekintem.

Nincsenek illúzióim Rióval kapcsolatban, tudom, hogy milyen időkre képes az élmezőny és ahhoz képest hol van egy 2:42-es vagy akár 2:38-as maratoni idő. Ennek ellenére hatalmas élmény és megtiszteltetés lenne számomra, ha rajthoz állhatnék az olimpiai maratonon. Hosszabb távon szeretnék minél jobb időt elérni a maratoni távon."

fb share