Sárdagasztásban nem Mo Farah a legjobb

Az amerikai Garrett Heath legyőzte a kétszeres olimpiai bajnok Mo Farah-t a hagyományos edinburgh-i mezeifutó-versenyen (Great Edinburgh X Country), amelyet a múlt hétvégén rendeztek meg.


Az elmúlt két évben a verseny rövidebb távján nyerő Garrett Heath sprintbefutóban győzte le szomáliai születésű brit riválisát, aki 2011-es győzelme óta először vett részt az "edinburgh-i sárdagasztásban".

Heath 25:29 perc alatt tette meg a nyolc kilométeres távot, két másodperccel megelőzve Mo Farah-t. A harmadik helyen az amerikai Scott Fabul végzett.

"Sohasem szeretek veszíteni, de inkább most maradjak alul, mint később az esztendő folyamán. Nem nagyon tudtam sprintelni, nagyon sáros volt a pálya" - mondta a vereségekhez kevéssé szokott 32 éves Farah, aki 5000 és 10 000 méteren is címvédőként várja az idei Rio de Janeiró-i olimpiát (a tavalyi vb-n is ő nyerte meg mindkét távot).

A hölgyek hat kilométeres versenyében a brit Kate Avery győzött (21:05) az ír Fionnuala McCormack és a brit Gemma Steel előtt.


Forrás: nso.hu

fb share