Ő is a 8. Intersport Balaton Maratonra készül - Családi segítséggel

Tavaly egy nappal korábban érkezett a helyszínre, ezért bemelegítés gyanánt lefutotta a 7 kilométert is. Idén pedig már harmadszor vág neki a félmaratonnak a 8. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon Bodor Gyula, akit egész családja elkísér az idényzáróra.

- Zsúfolt volt az idei versenynaptárad?
- Az előző évekhez kicsit visszafogottabb. Debrecenben kezdtük az évet, majd következett a Vivicittá, a borzasztó hőségben lezajlott Hortobágy. Ősszel a Városligetben indítottuk az idényt egy félmaratonnal, nemrég pedig egy nagy csapattal Amszterdamban futottuk le a maratont, de azóta sincsen pihenés, hiszen november 20-án újabb 21 kilométer vár rám.
- November végén feltehetőleg hűvös időben állhatok majd rajthoz. Nem tartasz a hidegtől?
- Egyáltalán nem! A meleget rosszabbul bírom, a hőséget pedig egyáltalán nem. Szezonális a munkám, ezért alapvetően a téli időszakban van több szabadidőm, az edzések számát is akkor tudom emelni. Egy biztos, az időjárás nem lesz probléma a Balatonon Félmaratonon.
- Hogy áll össze az edzésprogramod? - Jelenleg minden második nap futok reggel, munka előtt 15 kilométert a Szentendrei szigeten, Horány és Pócsmegyer között, egy töltésen. Régebben egy barátommal készültem, azonban nehéz mindig összehangolni az életünket, ezért mostanság inkább egyedül vágok neki a távnak.
- Mióta szerves része életednek ez a sportág?
- Öt évvel ezelőtt döntöttem úgy, hogy kezdeni kell valamit a súlyommal. Rendszeresen focizom is, így szükségem volt a fogyásra. Az elmúlt években 15 kilótól tudtam megszabadulni, de még nem vagyok maximálisan elégedett, jó lenne további öttől megszabadulni, hogy kilencven alá kerüljek. Emellett eljutottam odáig is, hogy szeretnék gyorsulni. Szóval motivációban nem szenvedek hiányt.
- A család hogy fogadta az új kedvtelésedet?
- Nagyon lelkesek, ha tehetik, mindannyian elkísérnek a versenyeimre szurkolni. Úgy néz ki, két lányom és feleségem is elkísér a Balatonhoz, sőt idén már a nagyobbik lányom és a nejem kedvet kaptak a futáshoz is. Már képesek 4-5 kilométert egyhuzamban lefutni, ezért azt beszéltük meg, hogy tavasszal egy rövidebb budapesti versenyen már ők is rajthoz fognak állni.
- Milyen taktikával vágsz neki a Balaton Félmaratonnak?
- Klasszikus, levezetős idényzárónak szánom ezt a versenyt. Egy laza futásnak. 1:45-1:50 közötti idővel már elégedett lennék. Egyenletes tempóra törekszem, a helyszínt már egész jól ismerem, a család is a helyszínen fog szorítani értem, azt hiszem minden adott egy kellemes futáshoz.



fb share