Szemelvények a Spuri Futómagazinból: A maratongyűjtő

"A duplázás még bőven belefér, aztán majd meglátjuk" - mondta a 41 éves maratoni futó, a hajdúnánási Domoszlai Attila, aki 2008. október 05-én teljesítette élete 30. maratonját, s most készül a 34. kalandjára - mely egyben a 25. jubileumi SPAR Budapest Nemzetközi Maraton.

- Hogyan készülsz fel, hiszen a maratoni futás nagy elszántságot és kitartást igényel?
- Nincs edzéstervem, nem is volt soha, úgysem tudnám betartani. Igyekszem heti rendszerességgel 50-60 km-t futni. Ez a rövidebb távok teljesítéséhez elég. Tulajdonképpen kisebb-nagyobb intenzitással egész évben futok. Ennek köszönhető, hogy az adott év első maratonja előtti téli hónapok felkészüléshez elegendőek. A "nagy napot" megelőzően három héttel futok 25-30 km-t egyben, és utána már csak lazábban. Bár volt már olyan hónapom, hogy háromszor teljesítettem a 42 195 métert! Amúgy azt gondolom, hogy a felkészülés fizikai része 40-45 %-kot jelent. A többi pszichés ráhangolódás. Aki már futott ilyen távot könnyebb dolga van, hiszen tudja, hogy számára mikor jön el a holtpont.

Domoszlai Attilát a Budapest Maraton Jubileumi Futók Klubjába választották. Ilyen tagságot azok a futók kapnak, akik1984 és 2009 között legalább 10 alkalommal célba értek, vagy a jövőben célba érnek a Budapest Maratonon. Ez egy örökös jubileumi tagság, aminek az előnyei: állandó egyedi rajtszám, díszoklevél és egyedi JFK technikai futómez, nevezési díjkedvezmény.
Domoszlai Attila eddig 12 alkalommal teljesítette a Budapest Maratont.

A folytatást a most megjelent őszi lapszámban olvashatod, melyet beszerezhetsz a BSI nevezési irodájában, a budapesti Spuri Futóboltban és a BSI eseményeken, az információs sátorban.
Az előfizetésről itt >>> tájékozódhatsz.



fb share