Szombat délután a 8. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon

Délután a 1/6 maratonnal folytatódott a szezonzáró futóbuli, a 8. Intersport Balaton Maraton és Félmaraton, közel 1000-en neveztek a 7 032,5 méteres távra. Az igazi különlegesség azonban kétségtelenül az volt, hogy kora délután néhányan belemerészkedtek a Balatonba!

A délelőtti 1/3 maraton után a futók pihentek, ebédeltek, masszíroztattak - és néhány bátor vállalkozó 14 órakor megmártózott a Balaton vízében. Igaz, hogy legtöbben csak térdig gázoltak be a levegővel azonos hőmérsékletű - vagyis 6 fokos - vízbe, de akkor is minden tiszteletünk az övék!

Három óra után ismét elkezdtek szállingózni a futók, megérkeztek a hatodmaraton résztvevői is, akik közt számos gyerek is rajthoz állt. A mezőnyben ott voltak a hatodmaraton teljesítői, az egyéni maratonisták, az egyéni félmaratont két részben teljesítők most fejezték be a futásukat, és a maratoni párosok tagjai mindketten futottak.

Az indulók ezúttal az ellenkező irányban hagyták el a rajtkaput 15:30-kor, hogy egy körben teljesítsék a távot. A Balaton partján számos szurkoló gyűlt össze, akik végig tapssal biztatták az elhaladókat.

A maratoni mezőnyből most is Beda Szabolcs és Földingné Nagy Judit értek célba elsőként. A hatodmaratoni táv indulói közül a férfiaknál Garami Árpád (26:46), a hölgyeknél Blajkó Zsuzsanna volt a leggyorsabb.

A nap következő programjai:

  • 18:30-20:30: Beszélgetés Lubics Szilvivel és Németh Csabával
  • 20:30-23:00: Táncest

Holnap is várunk benneteket a 8. Intersport Balaton Maraton és Félmaratonon, 11 órakor rajtol el a félmaratoni táv!

Eredmények 1/6 maraton:

Női:
1. Blajkó Zsuzsanna
2. Szabóné Panyor Zsuzsanna
3. Horváth Anna

Férfi:
1. Garami Árpád
2. Papp Ferenc
3. Erdősi Balázs Péter

Eredmények félmaraton két részletben (14 + 7 km):

Női:
1. Schweigert Árpádné
2. Bátka Nikoletta
3. Nagy Katalin

Férfi:
1. Salamon Zoltán
2. Magyar Zoltán
3. Selmeczi Dániel



fb share