Balaton Szupermaraton - 1. nap, összefoglaló

Hol szakadó, hol szemerkélő eső, aztán tiszta idő és kis napsütés, az összetett egyéniben békéscsabai és győri győzelem, illetve magyar-litván párharc jellemezte a 4. BSI Balaton és FélBalaton Szupermaraton első napját.

Siófokon március 17-én 11 órakor megkezdődött a BSI 2011-es futószezonja: elrajtolt a Balaton és FélBalaton Szupermaraton mezőnye. A futók eleinte "csak" borús, esős időben, majd egyre jobban erősödő esőben vágtak neki a 195,4 kilométeres Balaton-kerülés első, Siófok és Fonyód közötti 46,7 kilométeres távjának. Az eső a kora délutáni órákig kitartott, aztán a komor, őszre emlékeztető időt felváltotta a tiszta, tavaszibb időjárás.

A férfi egyéni indulók mezőnyében egy magyar és két litván futó vívott egymással komoly párharcot. Az első Balaton Szupermaratonján induló békéscsabai Zahorán Ádám 3:13:43-as idővel ért célba elsőként, őt nem sokkal utána két litván futó, Vytautas Grazys és Aidas Ardzijauskas követte. Hogy a férfiak versenye még izgalmasabb legyen, a tavalyi győztes Rostás Pál, majd a korábbi Balaton Szupermaratonok történetének egyik legjobb idejét produkáló Juhász Péter is célba érkezett, Zahorán Ádám idejéhez képest hat percen belül.

A nőknél a győri Gulyás Krisztina 3:42:09-es idővel nyerte az első napot. Másodikként Görög Veronika, harmadiknak Rácz Adél ért célba Fonyódon. A tavalyi győztes, Marótiné Bense Krisztina negyedik lett.

A férfi párosoknál a Coca-Cola Testébresztő I. volt a leggyorsabb, míg a nőknél a Krisz-Ti-Mi kettőse ért célba elsőként. A csapatok vesenyében a Gyuró Team nem sokkal előzte meg a Jászberény Futászai I.-et, a nőknél a Pesti Futó Bestik lett az első nap elsője a Joya Spuri előtt.

A Balaton Szupermaraton mezőnye március 18-án, pénteken 10.15-kor indul tovább Fonyódról Szigligetre. A futókra a verseny leghosszabb napi távja, 52,9 kilométer vár.fb share