Balaton Szupermaraton - 3. nap, összefoglaló

Közel 1000 fősre bővült a 4. BSI Balaton és FélBalaton mezőnye szombaton, az esemény harmadik napján. Versenybe szálltak a félbalatonisták, illetve az új táv, a MaratonFüred futói.

Kezdjük a két napja már futókkal. A Balaton Szupermaraton egyéni indulói közül a férfiaknál egyre izgalmasabb a verseny: a harmadik napon már a harmadik különböző győztest könyvelhettük el. A litván Vytautas Grazys 3:07:51-es idővel nyerte a Badacsony és Balatonfüred közötti 43,6 kilométert. Közvetlenül utána érkezett a célba honfitársa, Aidas Ardzijauskas, majd a német Thomas Herget. A legjobb magyar ebben a kategóriában Belej Bálint volt. A nőknél Görög Veronika a második nap után újra győzni tudott, 3:30:15-ös idővel futott be, megelőzve Rácz Adélt és Marótiné Bense Krisztinát.

A férfi csapatok versenyében a Honvéd Arrabona SE váltója volt a leggyorsabb, a nőknél ismét a Joya Spuri lett az első. A férfi párosok mezőnyében a Coca-Cola Testébresztő II., a nőknél ezen a napon is a Krisz-Ti-Mi kettőse ért célba elsőként.

A FélBalaton futói is elrajtoltak a hideg, mindössze 8 fokos szombati kora délelőttön. Az időnként viharos szélben a férfiaknál Földi Mátyás teljesítette leggyorsabban a távot, ideje 3:15:38. A nők közül Tóth Jutkát köszönthették győztesként, 4:09:31-es idővel futott be a balatonfüredi Tagore sétányon. A félbalatonos férfi csapatoknál a Csefusz Polythlon, a nőknél az Anonim futói voltak a leggyorsabbak. A párosoknál a Berényi Fater Masters férfi kettőse, a nőknél a Széllelbélelt Duó győzött.

Az idén debütáló új táv, a BSI MaratonFüred futói 10 óra előtt tíz perccel rajtoltak Badacsonytomajból. Az északi part dimbes-dombos részein vezető 42 kilométert a férfiak közül Balogh Tibor teljesítette a leggyorsabban: 3:04:43-as idejével BSI-futótörténelmet írt, mivel ő volt az új táv első győztese. Hasonló "történelmi" tett volt a női győztes, Ladányi Tímea teljesítménye; 3:33:32-es idővel lett első a hölgyeknél.

Vasárnap, a Balaton és FélBalaton Szupermaraton utolsó napján megint jó hosszú szakaszon, 52,2 kilométeren futnak az indulók, Balatonfüred és Siófok között. A cél az Aranyparton lesz, a befutó után ünnepélyes eredményhirdetéssel zárul a BSI idei első futóeseménye.fb share