Bemutatjuk a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujának kiállítóit - Csemete Alapítvány (Seedling Trust)

A Csemete Alapítvánnyal (Seedling Trust) találkozhattál a Nike Budapest Félmaratonon. A SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujában is ott lesznek, e mellett egy ünnepélyes aktust szerveznek a maraton rajtja előtt.

A Csemete Alapítványt Andrea Snow és egy Magyarországon élő angol üzletember, Robert Snow alapította 2009-ben. Andrea Snow férjével együtt a Fővárosi Önkormányzat XII. kerületben levő csecsemő- és egészségügyi gyermekotthona szomszédságában lakik - így ismerkedett meg azokkal a gyerekekkel és gondozóikkal, akik családjuktól távol, nem egyszer súlyos betegségekkel, fogyatékossággal küzdve élnek az intézményben. A gyermekeket nap mint nap látva Andrea Snow úgy döntött, hogy alapítványt hoz létre, ami támogathatná az intézmény munkáját.

Az alapítvány első célja egy speciálisan felszerelt mikrobusz beszerzése lett, amivel a sérült, mozgásukban is súlyosan korlátozott gyerekek biztonságos szállítása megoldható, akár orvosi kezelésre, akár kirándulásra vagy valamilyen más szabadidős programra.

Az adománygyűjtésben nagy segítséget jelentett az, hogy Andrea Snow a maratonfutást választotta ahhoz, hogy felhívja a figyelmet a rászorultakra. Évek óta részt vesz a különböző nagy maratonokon és a szponzorok által nyújtott támogatások a Csemete Alapítványt gazdagították. Így gyűlt össze az a 12 millió forint, ami lehetővé tette a mikrobusz megvásárlását és a speciális céloknak megfelelő átalakítását.

Az ünnepélyes átadásra a SPAR Budapest Nemzetközi Maraton indítása előtt kerül sor, amikor az intézmény főigazgatója, Forrai Mária veszi át a mikrobuszt a Csemete Alapítvány képviseletében Andrea és Robert Snow-tól. Az átadáson a Fővárosi Önkormányzatot, mint az intézmény fenntartóját Csomós Miklós főpolgármester-helyettes képviseli, aki az esemény után indítja el a maratont.

A Csemete Alapítvány csapata a Nike Budapest FélmaratononA Csemete Alapítvány csapata a Nike Budapest Félmaratonon

A Csemete Alapítvány a mikrobusz adományozásának egyszeri alkalmán túl is támogatni kívánja az intézményt és általában a gyermekotthonokban élő, valamiben szükséget szenvedő gyerekeket. Ezért célul tűzte ki, hogy Magyarországon is meghonosítja a külföldön már sok éve ismert és elfogadott jótékony célú maratoni futást. Andrea ezért írta meg Egy ütemre dobban a szív című könyvét arról, hogyan lehetne Magyarországon is meghonosítani a jótékony célból történő maratoni futást.

Csemete Alapítvány - Seedling Trustfb share