Bemutatjuk a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujának kiállítóit - Fauna Egyesület

Jelmezes futásra buzdít a Fauna Egyesület, ami az elmúlt évhez hasonlóan idén is jelen lesz a SPAR Budapest Maraton Alapítványi Falujában.

A Fauna Egyesület 1989-ben alakult közhasznú szervezet, mely az élet tiszteletén alapuló, ökológiai szempontból fenntartható társadalom kialakítása érdekében dolgozik. Magyarországon az egyetlen szervezet, mely a gazdasági haszonállatok védelmével és egyéb, az Európai Unió szintjén jelen levő állatvédelmi problémákkal foglalkozik.

Az Egyesület tevékenysége 2011 óta az oktatásra, szemléletformálása fókuszál. Ismeretterjesztő anyag segítségével szeretné eljuttatni a felelős állattartás és az állatokkal való humánus bánásmód eszméjét a gyerekekhez. A cél, hogy a gyerekek képesek legyenek holisztikusan szemlélni a világot, melynek növények, állatok és emberek ugyanúgy részei. Hogy megértsék, a jelenlegi fenntarthatatlan fejlődési vonal - melynek egyik szimbóluma a nagyüzemi állattartás - minden élőlény számára sötét jövőt tartogat.

A Fauna Egyesület idén is felállítja standját a SPAR Budapest Maratonon az Alapítványi Faluban. Az eseményre ismét ellátogat Rab Zsuzska, az óriási csirke, aki bemelegítést tart majd a futóknak, és a rajthoz kíséri őket. Iskolások, figyelem! Induljatok a Fauna színeiben, és öltözzetek be csirkének! A Fauna csapatát, ökoiskolások, az egyesület tagjai és önkéntesei alkotják majd, de minden jelentkezőt szeretettel várnak.

A futás mellett egyéb programok is várják a résztvevőket: az érdeklődők többek közt kitölthetnek állatvédelmi totót, a gyerekek a kézműves sarokban állatfigurákat készíthetnek termésekből, valamint megtudhatják, hogy mely állatok életkörülményei megfelelőek és melyeké nem, mire kell figyelni tojásvásárláskor.

www.fauna.hu



fb share